Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’nın Tren Hasreti nihayet bitti: 11 Yılık Özlem…

Isparta’nın Tren Hasreti nihayet bitti: 11 Yılık Özlem…

ISPARTA 25.10.2019 12:14:00 0
Isparta’nın Tren Hasreti nihayet bitti: 
11 
Yılık 
Özlem…
2008 yılında raylardaki bakım nedeniyle seferlerine son verilen Göller Ekspresi bugünden itibaren seferlerine yeniden başladı. Gülsuyu sıkılarak karşılanan Treni Isparta’dan İzmir’e Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan uğurladı.
 
TREN ISPARTA’YA NİHAYET GELDİ
Isparta halkının uzun yıllardır beklediği tren seferleri tekrar başladı. Bugünden itibaren Isparta-İzmir arasında sefer yapacak. Tren’in Isparta’ya gelişinde üzerine Gülsuyu sıkılarak karşılandı. Bakan Turhan ve beraberindekiler trenden indiklerinde ise üzerlerine gül atıldı.
GÖLLER EKSPRESİ İÇİN
GÖRKEMLİ TÖREN
Konu ile ilgili olarak bugün saat 11.00’de Isparta Tren Gar’ında bir tören düzenlendi. Törene; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Vali Ömer Seymenoğlu, TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA
BU TRENİ DOLDURUR”
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptı. Başdeğirmen konuşmasında, Göller Ekspresi seferlerinin başlatılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek; “Isparta, gerek yaşayan nüfusu gerekse 100 bin üniversite öğrencisine sahip bir şehir olarak Allah’ın izniyle bu treni dolduracaktır. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur.
“ISPARTA HALKI TRENİ
ÖZLEMLE BEKLİYORDU”
Isparta halkımız uzun yıllardır bu trene özlem duyuyordu. Seferlerin başlamasını ümitle bekliyordu. İşte beklenen gün geldi ve tren seferleri bugün itibariyle başlıyor. Buradan, emeği geçen başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız sayın Cahit Turhan olmak üzere, Valimiz sayın Ömer Seymenoğlu’na, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
VALİ SEYMENOĞLU; “HERKESİ TRENE
SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM”
TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in kısa konuşmasının ardından kürsüye Vali Ömer Seymenoğlu çıktı. Vali Seymenoğlu da konuşmasında, tüm Isparta halkına trene sahip çıkma çağrısında bulunarak; “Bilindiği gibi bu tren yani Göller Ekspresi seferleri ilimize daha önceki yıllarda yapılıyordu. O dönemde yolcu azlığı sorunları yaşanıyordu ve bu da sıkıntı oluşturuyordu. Tren seferleri gerekli alt yapı onarım ve bakımlarının yapılması için 2008 yılında durdurulmuştu. Dolayısıyla yaklaşık 10 yıldır olmayan tren seferleri bugün itibariyle tekrar başladı. Bu bizi son derece mutlu etti. Ancak, ben buradan tüm halkımıza sesleniyorum. Geçmiş yıllardaki sıkıntıları bir daha yaşamamak için trenimize sahip çıkalım. Trenimiz dolu gidip dolu gelsin” dedi.
BAKAN TURHAN; “ISPARTA
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ ŞEHİR”
Törende son olarak kürsüye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan geldi. Bakan Turhan da konuşmasında; “Öncelikle, güller diyarı Isparta’da olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Isparta bizim için son derece önemli bir şehir. Burada, 450 bin nüfus ve 100 bin üniversite öğrencimiz var.
“ISPARTA’YA HIZLI
TRENİ DE GETİRECEĞİZ”
Bizler Bakanlık olarak; konforlu, güvenli, kısa sürede ulaşım için büyük projeler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yolların standardını yükselttik. Hızlı tren ile Isparta’yı tanıştırmayı hedefledik. Projemiz hayata geçtiğinde Isparta’nın güzelliklerinin ekonomik değeri artacak. Hava ulaşımını da ihmal etmedik. 2 bin 800 olan yolcu trafiği 173 bine çıktı. Burada 367 bin hızlı internet kullanıcısına ulaştık. Isparta bunu hak ediyor. Türkiye’de sahneye bir lider çıktı. Devlet adamı çıktı. Milletimizi bu hizmetlerle tanıştırdı.
“SEFERLERE 2008 YILINDA SON VERDİK,
135 KM. YENİ DEMİR YOLU YAPTIK”
Ülkemizin gül bahçesi ile Ege’nin kalbi İzmir arasında yeniden seferlere başlıyoruz. Tarihin her döneminde önemli bir ticaret merkezi olan Isparta bugünde önemini koruyor.  Isparta, göller bölgesinin en gözde illerinden birisi. İnsanın mutluluğunu artırmak için seferleri başlatıyoruz. Bu hat, 1996’da hizmete başlamış. Ancak bir hizmeti başlatmak yetmiyor. Yaşatmak da önemli. Geçmişte bu hattı yaşatacak ne altyapı ne vizyon vardı. 2008’de seferlere ara verdik. Ülke genelinde tam bir demiryolu seferberliği başlattık. İktidarımızda yılda 135 km. yeni demiryolu yaptık. Kağnı gibi giden trenler yerini hızlı, yüksek hızlı trenlere bırakıyor.
“ISPARTA’NIN TREN
ÖZLEMİNİ BİTİRİYORUZ”
Isparta’ya ilk tren rayı 1936 yılında yapılmış ve tren seferleri konulmuş. Ancak, aradaki zaman sürecinde bu tren seferlerinde zaman zaman aksamalar yani seferden kaldırmalar yaşanmış. Son olarak ise yaklaşık 10 yıl önce yani 2008 yılında Isparta – İzmir arası sefer yapan ve bugün tekrar seferlerini başlatacağımız Göller Ekspresi Treni seferlerine bakım ve onarım nedeniyle son vermiş. Ama, bugün Isparta halkının bu tren özlemine son veriyoruz ve Göller Ekspresi Tren seferlerini başlatıyoruz. Isparta Anadolu’nun mührüdür. Bu mühre yakışır hareket yapıyoruz. Isparta halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.
GÖLLER EKSPRESİ
İZMİR’E UĞURLANDI
Tören, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve beraberindeki protokol üyelerinin Göller Ekspresi Trenini İzmir – Basmane’ye uğurlamasıyla sona erdi.
İŞTE GÖLLER EKSPRESİNİN ULAŞIM TAKVİMİ
Isparta – İzmir Basmane hattında her gün karşılıklı işletilecek Göller Ekspresi Treni, 262 yolcu kapasiteli 4 vagonlu setlerden oluşuyor. Basmane'den saat 22.30'da, Isparta'dan saat 22.00'de hareket edecek trenin ortalama seyahat süresi 8 saat 30 dakika olacak. Tren, Torbalı, Selçuk, Ortaklar, Aydın, Nazilli, Goncalı, Denizli, Dinar, Gümüşgün başta olmak üzere toplam 30 durakta yolcu indirip bindirecek.
 



Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °