Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’nın potansiyellerini harekete geçirmemiz lazım

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, ilimize ilk adım attığı günden itibaren şehrimizi ileriye taşıyacak çalışmalar için araştırmalar yapmaya başladı.

ISPARTA 28.06.2016 05:35:00 0
Isparta’nın potansiyellerini harekete geçirmemiz lazım
Son Valiler Kararnamesi ile Kastamonu’dan Isparta Valiliği’ne atanan Vali Şehmus Günaydın, 14 Haziran 2016 tarihinde görevine başlamıştı. Aradan geçen 2 hafta içinde Vali Günaydın, yoğun bir şekilde Isparta’yı çalıştı. Kamu kurumlarından şehirle ilgili bilgi alan Vali Günaydın, ilk ziyaretini de hafta sonunda gül kenti Güneykent’e gerçekleştirdi. Vali Günaydın, Isparta’yla ilgili tespitlerini katıldığı Hayatın İçinden televizyon programında anlattı.
POTANSİYELİ GÖRDÜM
Tarıma dayalı sanayinin daha üst noktalara taşınması için bir takım çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden Vali Şehmus Günaydın, “Örneğin gül konusunda katma değeri yüksek daha çeşitli ürünler ortaya koyabiliriz. Ürünlerde yenileme dediğimiz olaya girebiliriz. Bu sadece gülde değil de kiraz, elmada olabilir. Yeni pazarlar bulunabilir. Benim Kastamonu’da da yaptığım şeyi orada da onu görmüştüm ciddi bir turizm potansiyeli vardı. Isparta’mızda da çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Kış turizmi var, yazın yayla turizmi olur. Bunları canlandırmamız lazım. Gülle ilgili olarak yapılacak festivallere ve yapılacak çalışmalara da yerli, yabancı bir sürü turistin gelebileceğini düşünüyorum. Bu nedenle Isparta’mızın turizm ve tarım şehri olabilecek potansiyeli var. Her 2 alanda da ileriki zamanlarda çok önemli mesafeler alacağını düşünüyorum. Potansiyeli gördüm. Tanıtım konusunda da çevremizde olan tanınmış insanları harekete geçireceğiz. Bunu ileriki günlerde belediyemizle, milletvekillerimizle, siyasi parti temsilcilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle yaptığımızda sonuç almamız çok daha kolay olacak. Marka şehir kelimesini birçok şehir kullanıyor. Biz Isparta olarak değerlerimizi, sahip olduğumuz avantajlarımızı kullandığımızda marka şehir Isparta kendiliğinden ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.
MİSAFİRLERİ MEMNUN UĞURLAMALIYIZ
Öte yandan geçtiğimiz hafta Vali Şehmus Günaydın’ın girişimleriyle Isparta elması Beyaz TV’de Prof. Dr. Ahmet Maranki tarafından tüm Türkiye’ye tanıtılmıştı. Bu tanıtımın düşündükleri arasında çok küçük bir olay olduğuna değinen Vali Günaydın, “Hakikaten Isparta’mız önemli potansiyeli olan bir şehir. İnanç turizmi konusunda her yıl Barla’ya yüzbinlerce insan geliyor. Bu insanlar ayrılırken burada sahip olduğunuz bir üründen birkaç tane aldığı zaman milyonu geçiyor. Size ekonomik olarak ne kadar katkı sağlayacak! Bu ayrılanları orada mutlu şekilde misafir ettiğiniz ve memnun ederek gönderdiğiniz zaman, memnun ayrılan her turist size yeni bir turist getirir. Bunu sağladığımız zaman Isparta’mız ekonomik, turizm ve kültürel alanda çok ciddi mesafe alacak. Bunun için işimizi doğru dürüst ve zamanında yapmalıyız” dedi.
TRANSFERLERİ KISA SÜREDE YAPMALIYIZ
Diğer taraftan Ispartaspor’la ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Şehmus Günaydın, bu konuda Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in yaktığı ateşi alevlendirmek gerektiğini belirterek, bu konuda taraftarlara büyük görevler düştüğünü ifade etti. Vali Günaydın, şunları söyledi: “Şehirde görev yapan siyasetçilerin, bürokratların, esnafın herkesin görevi var. Ama mutlaka ve mutlaka seyircinin bu işe sahip çıkması lazım. En azından bu maça gelecek seyircilerin ileride satışa sunulacak kombinelere de ilgi ve alaka göstermelerini bekliyoruz. Bu ilk 3 yılda bu işe mutlaka para vermemiz lazım. Ben başta olmak üzere hepimizin kombine alması gerekiyor. Şuanda sıfırdan bir takım oluşturacağız. İl Özel İdaremizin bu konuda ciddi çalışmaları var. Hukuki olarak çalışmalar konusunda gelir gelmez ben talimatlandırdım. Yönetime talip arkadaşlarımızın futbolcu arayışlarını kısa sürede tamamlamaları lazım. Bu işin gerekli kaynağı da hep beraber temin etmemiz gerekir. Bu işin Isparta’da başarıya ulaşması için de erken yol almamız lazım. Katkıyı verecek kişilerin katkılarını bir an önce gerçekleştirmelerini bekliyoruz ki; bu işin başarılı neticelensin. Yoksa siz Ispartaspor için futbolcuyu Temmuz ayında ararsanız bulamazsınız. Bizim gibi şampiyonluğa oynayacak bir sürü vilayet, bir sürü takım var. belki bunlar daha önce başladılar. Biz de geç kalmama adına bu hafta içerisinde mutlaka yeni gelecek yönetimimize ekonomik olarak destek vermeliyiz ki iyi futbolcuları bir araya getirelim. İlk 3 yıl mutlaka iyi futbolcular ve iyi takımla mücadele etmemiz lazım ki başarı gelsin. Yoksa bu sene çok fazla masraf yapmayalım ortalarda olalım anlayışı, ileriki yıllarda boşa harcanmış bir kaynak olarak göreceksiniz. Bunun için mutlaka ve mutlaka iddialı ve güçlü bir kadro kurmamız lazım.”
HER ZAMAN HALKIN SEVDİĞİ BİR İDARECİ OLMAYI TERCİH ETMİŞİMDİR
Son olarak nasıl bir idarecilik tarzını benimsediği konusunda açıklama yapan Vali Günaydın, kamu kurumu çalışanlarının vatandaşın işini ertelemeden yapmaları gerektiğini söyledi. Vali Günaydın, bu konuda şöyle konuştu: “İdarecilikte bir halkın sevdiği idareci tarzı vardır. Bir de çalışmayan, görevini yapmayan memurun sevdiği bir idareci tarzı vardır. Ben her zaman halkın sevdiği bir idareci olmayı tercih etmişimdir. Bunun için de vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahibi kişilerin taleplerinin geciktirilmeksizin yerine getirilmesini istiyorum. Çünkü sabah köyünden kalkıp valiliğe ya da bir kamu kurumuna gelen bir vatandaşımızın işini biz bir an önce hallettiğimiz zaman o vatandaşımız mutlu şekilde köyüne dönecek. Ama bu vatandaşımızın işinin gecikmesi bu insanımızın hem zaman hem de ekonomik kaybına neden olacak. Yarın gel mantığıyla çalışan bir idareci değilim. Çalışanlarımdan ve görevli arkadaşlarımdan özellikle istediğim vatandaşın haklı taleplerinin gecikmeksizin yerine getirilmesidir. Yönetici Şehmus Günaydın’ın en çok dikkat ettiği husus doğruların yapılmasıdır. Doğruları yaptığınız zaman her zaman kazanırız. Herkes işini doğru ve zamanında yapsın. Çalışan arkadaşlarımızdan bunu istiyorum. Zor bir talebim yok. Böyle yaptığımızda kazanacak Isparta’mız ve vatandaşlarımızdır.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °