Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’nın O Mahallesinde Cuma Namazı Kılınamadı!

Isparta’nın O Mahallesinde Cuma Namazı Kılınamadı!

ISPARTA 6.06.2020 11:13:00 0
Isparta’nın 
O Mahallesinde 
Cuma Namazı 
Kılınamadı!
Isparta’nın merkez mahallelerinden olan Vatan Mahallesinde geçen hafta cuma namazı kılınan mahallede bu hafta cuma namazı kılınmadı. Nedeni ise mahalledeki söz konusu mahallede 1 kişinin 'Covid-19' testinin pozitif çıkmasının ardından temaslı olduğu kişilerin bulunduğu 2 cadde ve 2 sokak, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınması.
 
Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında geniş alanlarda cuma namazı kılınmaya devam ediyor. Isparta’da geçen hafta cuma namazı kılınan Vatan Mahallesinin 2 cadde ve 2 sokağında bu hafta namaz kılınamadı.
VAKA SAYISI 1 İKEN 5’E YÜKSELDİ
Antalya’ya düğüne gidip geri dönüşte kendisinde yapılan testin pozitif çıkması ve ardından pozitif vaka sayısının 5’e kadar yükselmesi üzerine söz konusu Mahalledeki 5 kişide virüsün çıkması üzerine namaz kılınamadı. Öte yandan o 5 kişiyle temas eden kişiler için daha yapılan test sonuçlarının beklendiği ve sonuçlara göre mahallede uygulanan karantina uygulamasının sona erdirilmesi veya devam etmesine karar verileceği öğrenildi.
O MAHALLEDE NE OLMUŞTU?
Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta; Vatan Mahallesinde 1 kişinin Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından temaslı olduğu kişilerin bulunduğu 2 cadde ve 2 sokak, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmış, Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vatan Mahallesi'nde oturan kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından 2 cadde ve 2 sokağın karantinaya alınmasını kararlaştırmıştı.  
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °