Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’nın hak etmiş olduğu yatırım planlamasını yapalım istiyoruz

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kara Havacılık Okulu’nun Isparta’ya gelmesi ve öğrenci sayısının giderek artmasıyla ortaya çıkan konut sorunu için yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç olduğunu belirterek, fuar alanı olan 120 hektarlık a

ISPARTA 19.09.2016 05:30:00 0
Isparta’nın hak etmiş olduğu yatırım planlamasını yapalım istiyoruz
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, katıldığı Basın Kulübü programında şehrin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Migros Kavşağı ihalesini hatırlatan Bilgiç, burada belediye ile iyi ilişkilerin süreci hızlandırdığına dikkat çekti. Kara Havacılık Okulu’nun gelmesi ve öğrenci sayısının giderek artmasıyla Isparta’da konut stoku sorununun yaşanacağına değinen Bilgiç, bu konuda belediye meclisinin fuar alanında 120 hektarlık imar düzenlemesi kararını olumlu olarak değerlendirdi. Milletvekili Bilgiç, FETÖ operasyonlarına da değinerek, bir kişinin çocuğunu onların okula gönderdi diye terör örgütü üyesi olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
MİGROS KAVŞAĞINI SÜRATLİ BİTİRELİM DEDİĞİMİZ ZAMAN BİLE 2 YIL
Isparta’ya yatırımların hep geldiğini ifade eden Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “ Ama bazen yatırım yapıyorsunuz, onun hazırlığını yapıyorsunuz görünmüyor bunun yanında yapmış olduğunuz küçük bir şey bir an şehir içinde patlayabiliyor. Migros Kavşağını zamanında yapabilmeniz, bitirebilmeniz ve hayata geçirebilmeniz için toplumun tüm dinamiklerinin birbiriyle anlaşması lazımdı. Ortak bir aklın ve konsensüsün oluşması gerekiyordu. Biz bunun adımını attık. Siz Isparta içinde bir yatırım yapacaksanız belediyenizle ilişkileri sıcak tutmanız ve ortak adımı atmayı becerebilmeniz lazım. Migros Kavşağının süratle ihalesi yapılıp, süratle bitirilebilecek konuma getirildiyse buradaki önemli noktalardan bir tanesi bizim uzatmış olduğumuz eli sayın belediye başkanının da tutmasıdır. Aksi takdirde siz orada kavşağı yapacaksınız, belediyenin orada ishale hatları, içme suyu hatları gibi şeyleri var. Bunları taşıyın diyeceksiniz, taşırım, taşımam, izin veririm, veremem gibi bir sürü şey olabilir. Ama ne oldu? Biz geldik, bir arada konuştuk. Belediyemizden bazı hizmetleri bugünkü mali tablo içerisinde karayolları tarafından yapılmasının daha uygun olduğunu bildiren yazıyı talep ettik ve karayollarına verdi. Böylece biz bütün halde o ihaleyi yaptık. Süratli bitirelim dediğimiz zaman bile 2 yıl. Ciddi bir kavşak yapıyorsunuz. Bir takım sorunlar olsa siz burayı 4-5 yılda bitiremezsiniz. Bunun ceremesini Ispartalı hemşerilerimiz çekecek. Her gün geçerken o trafikte bunalacak, kızacak” dedi.
15 YILDA BİTİYORDU ŞİMDİ 1-2 SENEDE TAMAMLANIYOR
Önceki yıllarda bir işe başlandığında 15 yıl sürdüğünü ve bunun faturasının millete çıktığını kaydeden Milletvekili Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi öyle değil. Bir baraja başlıyorsunuz eskiden 15 yıl sürüyordu, şimdi 1-2 yılda bitiriyorsunuz. Burada Migros Kavşağıyla da bitmiyor. İhalesi yapıldı. Henüz sonuçlanmadı ama yakın zamanda sonuçlanır ve süratli bir biçimde inşallah yapımı başlar.
ÖĞRENCİ SAYIMIZ 88 BİN OLDU
Yeni otogarın ihalesi yapılacak. Karayolları Çünür Kavşağının projelerini tamamladı. Aynı şekilde Kolçelik kavşağı düzenlenecek. Isparta’nın şehirleşme adına hak etmiş olduğu bir yatırım planlamasını yapalım istiyoruz. Bizim derdimiz o. Şehrin bir imar planına, yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var diyorduk. Kara Havacılık Okulu bitiyor. Sadece okul değil, bakım tarafının da gelmesi netleşti. 2 binin üzerinde subay ve astsubayın gelme meselesi ortaya çıktı. Şehrin önünde büyük bir problem var.  Konut stoku bunu karşılamaya yeterli mi değil mi? Onun için sizin yeni imar alanlarına ihtiyacınız var. geçtiğimiz belediye meclisinde fuar alanı olan yerde 120 hektarlık bir alanda imar düzenlemesini yaptılar. Öğrenci sayımız 88 bin oldu, hayırlı olsun. Bu öğrencilerimiz için yer ihtiyacını daha fazla ortaya çıkartıyor. O zaman bunları halletmemiz lazım.
ÖNÜMÜZDEKİ YIL MERKEZDE 12 BİN KİŞİLİK YURT MESELESİNİ HALLETMİŞ OLACAĞIZ
Özel İdare’nin yapmış olduğu 5 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatı hızla başladı ve devam ediyor. Hastanenin bahçesindeki AKFEN tarafından yapılması düşünülen barınma ve sosyal yaşam alanlarının onaylanması Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. Yakında süratle ruhsatını alarak onlar da başlayacak. Hastaneyle ilgili sosyal yaşam alanlarının yanı sıra bir barınma alanı olarak Isparta’nın ihtiyacına cevap verecek bir yurt projesi başlıyor. TEKNOKENT’in oradaki KYK’ya yapılan yerde şuanda bin kişilik proje ihalesi bitiyor, Aralık’ta ihalesini yapmış oluruz. Şubat, Mart’ta da 2 bin kişiliğin de  ihalesini yapmayı planlıyoruz. Allah’tan mani olmazsa önümüzdeki sene mevcut 5 binin üzerine KYK’nın Isparta merkezde 12 bin kişilik yurt meselesini halletmiş olacağız. Ayrıca Senirkent, Eğirdir ve Sütçüler’de öncelikli ihtiyaç var.
SİYASETİ SANDIK ZAMANI YAPACAĞIZ
KYK’nın şuanda bin kişilik boşluğu var, müracaat 7 bin 800. Yerleşemeyen öğrenciler ne yapacaklar? Şehre gelmeleri lazım. Apart gibi yerler de yetmiyor. Bu sefer evlere gidiyorsunuz. Bir yandan öğrenci bir yandan asker konut fiyatlarını yukarı çekmeye başlıyor. Bu işlerin hepsine süratle çözüm bulmanız için de tüm ilgili birimlerin koordinasyon içinde hareket etmeleri gerekiyor. Isparta’da bunu başardığımızı görüyorum. Uzattığımız eli sıkan herkese teşekkür ediyorum. Isparta’da güzel şeyler oluyor. Siyaseti sandık zamanı yapacağız. Ama sandıklar açıldı, bu iş bittikten sonra Isparta’mıza hizmet etmek için zamanımızı geçirmemiz gerekiyor.”
FETÖ İLE MÜCADELEYİ DEĞERLENDİRDİ
Öte yandan FETÖ’nün hain 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmaları değerlendiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’nın FETÖ ile mücadelede en etkin iller arasında yer aldığının altınız çizdi. Isparta2nın FETÖ ile mücadeleye çok önce başladığının altını çizen Bilgiç, İbicioğlu dönemindeki rektörlük seçim sürecine mücadelesini ve BAKA yönetimi ile olan kavgasını anlattı.
BU MÜCADELEDE TÜM UNSURLARIYLA SONUNA KADAR DA SÜRDÜRÜLECEK
FETÖ ile mücadelenin sadece kamudaki personeli almakla bitmediğinin altını çizen Bilgiç, şunları söyledi: “Sadece kamudaki personeli almakla bitmiyor. Sizin bunun her türlü finansal ayağını da kurutmanız gerekiyor. Bütün terör örgütleriyle mücadele de aynıdır. Sadece sizin yapacağaınız silahlı mücadele bunda yeterli değil. Siz topyekun mücadeleyi her alanda sürdürmelisiniz ve tüm güçlerini, lojistik desteklerini kurutmalısınız ki, başarılı olabilirsiniz. 15 Temmuz’da yaşananlar ve bu millete yaşatılanlar hiçbir demokratik devletin, cumhuriyetin ve hiçbir halkın kabul edebileceği bir şey değil. Bu mücadelede tüm unsurlarıyla sonuna kadar da sürdürülecek. Isparta’da da bu mücadele sonuna kadar da sürdürülecek. Geçen gün Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘at izi it izine karıştı’ diyerek, hem de sayın başbakanımızın bu tür açıklamaları oldu. Devletin ilgili birimleri, Isparta’da Sayın Valimiz Günaydın’ın koordinatörlüğünde incelemeler yapılarak bu mücadele sürdürülüyor. Daha düne kadar hiç ortada olmayan ama 15 Temmuz sonrası her şey düzene girdikten sonra bir anda kahraman kesilip, 3 gün öncesine kadar kol kola girdikleri, beraber yürüdükleri FETÖ’ye en fazla bağırıp çağırıp ondan sonra da belli ihbar mekanizmalarıyla da bu işte günahsız insanları karıştırmak isteyen bir takım ortada gezen çakallara da müsaade etmeden bu mücadeleyi de ciddi şekilde yapmaya devam edecek.
ÜNİVERSİTEDE AÇIKÇASI 1-2 İTİRAZIN DIŞINDA BENİM KULAĞIMA GELEN BİR ŞİKAYET YOK
Bence Isparta, bu işi en titiz şekilde yerine getiren illerin en başındadır. Isparta’da bu terör örgütü ile mücadele bugün başlamadı. 15 Temmuz’dan sonra başlamadı. Martta yapılan operasyonla başlamış görünüyor olabilir. Ben kendi adıma baktığımda çok uzun zaman önce başladı. Üniversite içerisinde rektörlük seçimleri ve sonrası süreç. Kalkınma ajansı içerisinde yaptığımız kavga ve mücadele herkesin bildiği bir konu. Üniversite olarak baktığımızda şunu söyleyebilirim; Türkiye’de üniversiteler içerisinde bu konuda en tutarlı olan, süreci son derece titiz bir şekilde belirlenen kriterleri göz önünde bulunduran üniversite SDÜ’dür. Açığa almalar var. Bununla birlikte idari soruşturmalar yapıyorsunuz. Üniversitede açıkçası 1-2 itirazın dışında benim kulağıma gelen bir şikayet yok. Katalog evlilikleri konuşuluyor. SDÜ’de çok sayıda çiftin olduğunu görüyoruz. Bu bir tesadüf müdür? SDÜ’de bu mücadele bugün başlamadı. Uzun zamandır devam ediyor. Devam eden bir yargı süreci var. Artık iş devletin, savcılarımızın, mahkemelerimizdedir.
MÜCADELE ETMEK BÜTÜN DEVLET KADEMELERİNİN, SİYASETİN MİLLETE OLAN BORCUDUR
Bu konuyla mücadele devletin aziz millete olan borcudur. Ülkemizi, üniter yapımızı bölmek, parçalamak, işgal topraklarımızı bu ülkeyi açmak adına yapılan terör saldırıdır. Milletimiz gereken cevabı vermiştir. Millet üzerine düşeni yapmıştır. Ondan sonra da mücadele etmek bütün devlet kademelerinin, siyasetin millete olan borcudur. Devlet bu borcu yerine getirmezse, bu terör örgütlerinden akan kanların hesabını sormazsa o zaman bu milletin iki eli bizim yakamızda olur.
SADECE ÇOCUĞUNU OKULLARINA GÖNDERMİŞ OLMAKTAN DOLAYI DA KİMSEYİ
TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAKLA DA SUÇLAYAMAYACAĞIMIZ BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ
Birebir terör örgütüyle bağlantılı olduğunu düşündüğümüz pek çok insanın da bakıyorsunuz ne çocuğu okullarda okumuş, ne Bank Asya’da hesabı var. Kripto yazı dediğiniz budur. Kendilerini iyice saklamaları. Ama diğer tarafta sadece ve sadece çocuğunu okullarına göndermiş olmaktan dolayı da kimseyi terör örgütü üyesi olmakla da suçlayamayacağımız bir süreci yaşıyoruz. Isparta’da hem vatandaşlarımızın hem emniyet güçlerimizin nasıl mücadele verdiğini gördük. İnsan hafızası çabuk unutuyor. Belki biz bunu Isparta’da çok hissetmedik. Isparta’da insanlarımız kurşunlanmadı, bombalanmadı. Biz çok erken ve hızlı hareket ettik. Nizamiye önlerinde kapıları kapattık. Ama Ankara, İstanbul’da bu millete yaşatılanları görüyorsunuz.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °