Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’nın gelişmesi sadece sanayiye mi bağlı?

Isparta’nın gelişmesi sadece sanayiye mi bağlı?

ISPARTA 24.07.2018 06:07:00 0
Isparta’nın gelişmesi sadece sanayiye mi bağlı?
Türkiye’de yaşanabilir şehirler sıralamasında üst üste birincilik koltuğuna oturan Isparta, daha fazla nasıl gelişebilir, şehre neler yapılabilir, esnaf bu konuda ne bekliyor? Bu sorunun yanıtını Gülses Stajyer Muhabiri Hatice Yalın aradı.
Isparta’nın gelişmesi konusunda görüş belirten esnaflardan bazıları, sanayi yatırımlarının artması gerektiğini vurgularken, bazıları da öğrencilere yönelik alanların daha da geliştirilmesini, ITKM’nin bir an açılmasını, duble yolların da hızlıca tamamlanmasının iyi olacağını söylediler. Gül ürünleri satan Ali Rıza Şan, yüksek kapasiteli sanayi tesislerinin şehrin gelirini yükselteceğini savunurken, Halı satıcısı Yusuf Benzet de Isparta’da parfümeri sanayi için çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Mustafa Şen, Isparta’nın üreten bir şehir olduğu zaman gelişebileceğine değinirken, Döndü Turan ise kentin giderek pahalanan bir şehir olduğunu, bunun önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi.   
 
Isparta, yaşanabilir şehirlerarasında 2 yıldır birinci sırada yer alıyor. Farklı turizm olanakları ile de yerli ve yabancı binlerce turistin ilgi odağında olan Isparta, hem şehirleşme hem de diğer yatırımlar açısından ivmeyi yükseltmek istiyor. Peki Isparta esnafı bu konuda ne düşünüyor. Gülses Stajyer Muhabiri Hatice Yalın, sokağa çıkarak esnafa, ‘Sizce Isparta daha fazla nasıl gelişebilir, Size göre Isparta’da yapılması veya uygulanması gereken projeler nelerdir?’ diye sordu.
İŞTE ESNAFLARIN VERDİĞİ CEVAPLAR
ŞAN: YÜKSEK KAPASİTELİ SANAYİ TESİSLERİ GELİRİ YÜKSELTİR
Ali Rıza Şan: Daha önce bisiklet yolu vardı ve kalktı. Esnaf için böyle olması iyi oldu. Isparta’da sanayileşmeye biraz daha ağırlık verseler daha güzel olacak. Yüksek kapasiteli sanayi tesisleri Isparta’nın gelirini yükseltir. Bir şehirde tarım kadar sanayi de önemlidir.
ŞEN: ÜRETEN BİR ŞEHİR OLMAYA BAŞLADIĞINDA ISPARTA GELİŞEBİLİR
Mustafa Şen:  Isparta’ da sanayi yok denilebilecek kadar az ve bu yüzden geliştirilmeli diye düşünüyorum. Fabrikalar açılmalı, iş olanakları açısından daha iyi olacaktır. İş olanakları artırılmalı o zaman Isparta’nın daha da gelişeceğini düşünüyorum. Üreten bir şehir olmaya başladığında Isparta gelişebilir.
BENZET: PARFÜMERİ SANAYİ OLARAK ÇALIŞMALAR YAPILMALI
Yusuf Benzet: Organize sanayi boş ve sanayinin daha da gelişmiş olması lazım. Isparta  Türkiye’de tek gül üretim yeri, bunun için parfümeri sanayi olarak çalışmalar yapılmalı. Hızlı trenin Isparta’ya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Antalya yolları trafiğe açılmalı. Bölünmüş yollar Isparta’da halen neden yapılmıyor? Bu sorunun cevabını  araştırmaları gerek. Bir de  Sav yolu üzerindeki gelen kokuya çözüm bulunmalı.
ERİŞ: ITKM FAALİYETE GEÇMELİ
Bahattin  Eriş: Halk pazarının cazibe merkezi olan dükkanlarının işleve geçmesi gerekiyor. 20 sene  geçmiş fakat bir şey yapılmıyor. İstanbul gibi yerlerde otomatik kartlı otoparklar var, buralara da yapılmalı.  Isparta ‘da araç sayısının çok olduğunu düşünüyorum bu yüzden burada da olmalı.
TURAN: ISPARTA PAHALI BİR ŞEHİR
Döndü  Turan: Isparta ‘da  bence çok şey eksik. Gelişmiş bir şehir değil. Öğrenci çok fazla ve onların tek vakit geçirebilecekler yerler kafe. Bunun yanında pek bir şey yok öğrenciler için. Eğlence yerleri yapılabilir. Isparta çok pahalı bir şehir ve giderek de pahalanıyor bunun önüne geçilmeli.
ÇIRAK: EĞİRDİR, LAVANTA GÜZEL GELİŞMELER
Hasan Hüseyin Çırak: Hayvan barınakları yapıldı fakat birçok hayvan halen dışarıda sokaklarda duruyor. Sokaklarda da iyi bir ilaçlama yapılmıyor. Buna da bir el atmaları gerek. Isparta‘nın bu gibi birçok sorunu var. Fakat Eğirdir, lavanta tarlaları gibi yerlere git gide ilgi çoğalıyor buda Isparta için güzel bir gelişme.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °