Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’nın doğa harikaları yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı

Isparta’nın doğa harikaları yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı

ISPARTA 1.03.2018 08:09:00 0
Isparta’nın doğa harikaları yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı
Isparta’nın doğa güzelliklerinden Kızıldağ Milli Parkı, 2017 yılında 52 bin ziyaretçiyi konuk ederken, Gölcük Tabiat Parkı 121 bin, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı 14 bin, Kovada Milli Parkı da 5 bin 500 kişiyi ağırladı. Eşsiz güzelliklere sahip olan bu yerler 2018 yılında daha fazla ziyaretçi bekliyor.
 
 
Isparta’nın doğa harikalarından Kızıldağ Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı, Yazılı Kanyon ve Kovada Milli Parkı 2017 yılında adeta ziyaretçi akınına uğradı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürlüğü sorumluluk sahalarından olan Kızıldağ Milli Parkı ilkbaharda doğanın uyanışıyla,  yaz aylarında serinliğiyle, sonbaharda renkleriyle ve kış aylarında beyaz örtüsüyle her mevsim ayrı güzelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor.
KIZILDAĞ MİLLİ PARKINA 52 BİN ZİYARETÇİ
Kızıldağ Milli Parkı; 1900-2400 m. yükseltileri arasında eşsiz göl-orman-dağ peyzajı, sucul, karasal ekosistemleri, endemik flora ve önemli fauna türlerini barındırması, ender jeomorfolojik özellikleri ve rekreasyon değeri ile görülmeye değer güzellikleri bir arada bulunduruyor. 2017 yılında Kızıldağ Milli Parkı’nı 52 bin ziyaretçi gezdi.
Kızıldağ Milli Parkı içerisinde Şarkikaraağaç İlçesinde doğal mavi sedir ormanında bulunan Günübirlik Kullanım Alanında iki katlı 5 adet şömineli ve yerden ısıtmalı Kır evi (Bungalov ev) bulunuyor. 6 kişilik yatak kapasiteli bungalov evlerde 12 ay boyunca konaklama imkanı var. Ormanın yoğun ve temiz hava akımı astım ve koah hastaları için rahatlama ve tedavi imkanı sağlanıyor. Sağlık turizmi açısından özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yoğun olarak kullanılan Kızıldağ’da fırın, restoran, mescit ve çadır alanı bulunuyor.
GÖLCÜK ADETA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nün gözde Tabiat Parklarından birisi olan Isparta ili merkez ilçe sınırlarındaki 1100 hektar büyüklüğünde yer alan Gölcük Tabiat Parkı son yıllardaki tanıtım atağının ardından 2017 yılında ziyaretçi akınına uğradı. Alanda tabiat yürüyüşü, bisiklet gezileri, atlı geziler, kuş ve yaban hayatı gözlemciliği (fauna gezileri), doğa gezileri, oryantiring faaliyetleri, olta balıkçılığı gibi aktiviteler yapılabildiği Gölcük Tabiat Parkı’nı 2017 yılında 121bin kişi ziyaret etti.
YAZILI KANYON’A 14 BİN ZİYARETÇİ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nün gözde Tabiat Parklarından birisi olan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı 2017 yılında 14 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Tarihi olarak da önemli bir konuma sahip olan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelmektedir.
 KOVADA’YI 5 BİN 500 ZİYARETÇİ GEZDİ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nün gözde Milli Parklarından birisi olan Kovada Gölü Milli Parkı 2017 yılında 5 bin 500 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Isparta İli Eğirdir ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Kovada Gölü Milli Parkı, yaban hayatı çeşitliliği, eşsiz flora zenginliği ve doğal kaynakların kusursuz bir peyzaj bütünlüğü içinde bir araya gelmesiyle ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekmektedir.
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °