Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta’nın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var

AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Cuma günü yapılan büyük toplantıya değinerek, “Isparta’nın bu birlik ve beraberlik görüntüsüne ihtiyacı var. bu bir başlangıçtır. Toplantıları

SİYASET 21.06.2016 07:00:00 0
Isparta’nın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var
AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, hafta sonunu Isparta’da geçirdi. Cumartesi günü 2 bin 500 kişiye iftar yemeği veren Bilgiç, gündeme dair de önemli açıklamalarda bulundu.
YÖNETİM OLUŞTURULDU
Ispartaspor’un tekrar profesyonel ligde mücadele edeceğinin müjdesini veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, işadamı ve eski başkan Atakan Yazgan’ın başkanlığında bir yönetim oluşturulduğunu açıkladı. Bilgiç, “İstanbul ve Ankara’dan şuanda 15 isim yazdık ama üzerinde çalışıyoruz” dedi.
MİGROS KAVŞAĞI İÇİN İHALEYE ÇIKACAĞIZ
Öte yandan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın önderliğinde düzenlenen toplantı hakkında da bilgi veren Bilgiç, toplantıda kavşak düzenlemelerinin gündeme geldiğini bildirdi. Bilgiç, “Isparta’nın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Sayın başkan bizi de kırmadı. Tüm milletvekillerimizle bir araya geldik. Isparta’nın bu birlik ve beraberlik görüntüsüne ihtiyacı var. bu bir başlangıçtır. Toplantıları çoğaltmak lazım. Isparta için zaruri ihtiyaç olan bazı kavşak projeleri var. Migros, Kolçelik ve Çünür yeni otogar kavşağı. Bunlarla ilgili değerlendirme toplantısı yapacağız. belediyenin de yardımcı olması halinde karayolları Migros kavşağıyla ilgili en geç bir ay içerisinde ihaleye çıkacak. Bu müjdeyi de vermiş olayım. Hayırlı olsun diyorum” dedi.
SADECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN KAYDI
BİLE BU 4’Ü TEKRAR YAKALAMAK İÇİN YETERLİDİR
Diğer taraftan Isparta’nın milletvekili sayısının 4’ten 3’e düşürülmesini değerlendiren Bilgiç, “Bu normal her sene YSK, nüfus sayılarına göre bu belirlemeyi yapar. Bu 2016 yılı için geçerli bir şeydir. 2017’de bu değişir. Isparta’nın bu manada çok ciddi bir farka ihtiyacı yok ama neden 4’ten  3’e düşüyor buna bakmak ve 3’ü 4, 4’ü 5 yapmanın yollarını aramak, Isparta’yı göç alan bir il yapmak lazım. Bunun peşinde koşmak gerekir. Sadece üniversite öğrencilerin kaydı bile bu 4’ü tekrar yakalamak için yeterlidir” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °