Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’nın 10 bin eserini Kent Müzesi’nde sergileyelim

Isparta’nın 10 bin eserini Kent Müzesi’nde sergileyelim

ISPARTA 31.05.2017 05:28:00 0
Isparta’nın 10 bin eserini Kent Müzesi’nde sergileyelim
El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, gönüllü olarak başlattıkları çalışmalar sonucunda Isparta’nın tarihi ve kültürünü yansıtan yaklaşık 10 bin ürün toplandığını belirterek, bunların kültür evi ya da oluşturulacak kent müzesinde sergilenmesini istediklerini dile getirdi. Aydın, eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi konusunda Vali Şehmus Günaydın’dan destek istedi.
 
El Ele Derneği Başkanı, Isparta’nın kültürü ve tarihini anlatan bir Kent Müzesi oluşturulması için çağrısını yineledi. İkinci el eşya toplarken ilimizin tarihi ve kültürünü yansıtan ürünlerin de kendilerine geldiğini belirten Aydın, bu yönde yaklaşık 10 bin eser toplandığını dile getirdi. Aydın, bu eserlerin oluşturulacak bir kent müzesinde sergilenmesini istediklerini vurguladı.
VALİMİZ BU NOKTADA BİZE DESTEK VERİRSE ÇOK MEMNUN OLURUZ.
Ellerindeki yaklaşık 10 bin eserin kültür evi ya da kent müzesinde sergilenmesini talep ettiklerini kaydeden Canan Aydın, eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasının Kent Müzesi olması için Vali Şehmus Günaydın’dan destek beklediklerini söyledi. Aydın, “Vali bey geçen günlerde eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasının kent müzesine dönüştürüleceğini dile getirmiş. Valimiz bu noktada bize destek verirse çok memnun oluruz. Biz aslında kentin kültürel tarihini ortaya çıkarmak için yola çıkmamıştık. İkinci el eşya toplarken bu eserler gelmeye başladı. Biz bunları ayırdık. Ardından çevremize duyurduk daha fazla eşya gelmeye başladı ve şimdi 10 binin üzerinde eser birikti. Isparta’ya son zamanlarda çok fazla turist geliyor. Örneğin bu dönem Güneykent’e gül turizmi için gelenler oluyor. Biz bir kent müzesi oluşturalım ve Isparta’ya gelenler burayı da gezebilsin ve Isparta’nın tarihini öğrenebilsin. Bunun yanında elimizde bir kent arşivi var. Kent arşivi anlamında topladığımız belgeleri de burada sergilemek istiyoruz. Biz kent müzesi kurulsun ve bu topladıklarımızı oraya bağışlayalım istiyoruz” dedi.
ANALIK OKULU PROJEMİZ VAR
Öte yandan  Güneykent Belediyesi ile birlikte hazırladıkları Geçmişe Dokunan Halı Dokuyan Eller Projesi’nin BAKA’dan destek almaya hak kazandığını hatırlatan El Ele Derneği Başkanı Aydın, 15 Temmuz’dan sonra BAKA desteklerinin askıya alındığı için beklediğini bildirdi. Ayrıca Ekonomi Kulübü adına hazırladığı Analık Okulu projesinin olduğunu anlatan Aydın, “Ben kadına şiddetin, yine kadından kaynaklandığı düşüyorum. Neden? Çünkü annelerimiz bizi şiddetle büyütüyor. Analık okulları ile kadınların eğitimini planlıyoruz. Kişisel gelişiminde, çocuk yetiştirme kadar. Analık Okullarından mezun olmayan anne olamasın istiyoruz” diye konuştu.  
ŞEHRİN ANNESİ BELGESELİ 19 HAZİRAN’DA YAYINLANACAK
Diğer taraftan TRT’nin hazırladığı Şehrin Annesi belgeselinde kendisinin hayatının ele alındığını belirten Canan Aydın, “Belgesel 19 Haziran’da yayınlanacak. Türkiye’de belgeseli çekilen ikinci kişi olacak. Daha önce Gaziantep’ten 90 yaşındaki yardımsever bir beyin hayatı belgesel olarak çekilmiş” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °