Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Ne Zaman Mavi’ye Dönecek? MAVİ Isparta İçin Hayal mi?

Isparta Ne Zaman Mavi’ye Dönecek? MAVİ Isparta İçin Hayal mi?

ISPARTA 12.08.2021 07:23:00 0
Isparta Ne Zaman Mavi’ye Dönecek? 
MAVİ
Isparta İçin
Hayal mi?
Koronavirüs vaka sayılarında son dönemde hızla artış yaşanırken, aşılanmada büyük yol kat eden komşu illerimiz Burdur ve Antalya, mavi kategori iller arasına girerken Isparta halen daha yüksek vaka sayısıyla sarıda kaldı.
 
11 Ağustos tarihi yani dün itibariyle vakalardaki risk haritasını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayılarındaki artışı kontrol altında tutmak zorundayız. Aşı ile bağışıklık sağlanmadan tedbirsizlik kısır döngü ile sonuçlanır. Aşı olun. Tedbirlere uyun” şeklinde çağrılarını yinelerken, mavi illerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Son açıklanan vaka haritasında mavi kategorisinde yer alan 16 il arasında komşu illerimiz olan Antalya ve Burdur da yer aldı. Ancak, Isparta mavi kategoriye geçemedi ve yine sarı kategoride kaldı.
AŞILAMA ORANI
YÜKSEK OLMASINA RAĞMEN…
Aşılanma oranı %75’e ulaşan Isparta’da her dört kişiden üçü aşılanmış olmasına rağmen vaka sayılarının halen daha yüksek olması ise sorgulanması gereken en önemli konu olarak karşımıza çıkıyor.
KOMŞU İLLER MAVİYE GEÇTİ
Son açıklanan vaka haritasında Isparta’ya komşu iller Antalya ve Burdur sarı kategoriden maviye dönerken, Konya kahverengi kategoride, Afyon ise Isparta gibi sarı kategoride yer aldı.
TABLO TERSİNE DÖNDÜ!
Vaka sayılarının açıklandığı il renkli haritada doğu illeri mavi iller arasında yer almıştı. Son açıklanan haritada ise neredeyse tam tersi tablo çıktı. Mavi iller arasında yer alan doğu illerin çoğu kırmızı kategoride yer alıyor.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °