Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta MÜSİAD’dan Büyük Atılım; Isparta’nın Milli Üretim Üssü Olacak

Isparta MÜSİAD’dan Büyük Atılım; Isparta’nın Milli Üretim Üssü Olacak

ISPARTA 14.02.2021 06:31:00 0
Isparta MÜSİAD’dan Büyük Atılım; 
Isparta’nın
Milli Üretim 
Üssü Olacak
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan ve üyeleri Tekirdağ - Çorlu’da yapımı tamamlanan ve Türkiye’de bir ilk olan MÜSİAD Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP, Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin Kurucusu MÜSİAD Üretim Ticaret ve Planlama Üst Kurulu Başkanı Dr. Oktay Dede’yi ziyaret ederek, sanayi sitesinde incelemelerde bulundular.
 
MÜSİAD ISPARTA ŞUBESİ’NDEN
‘YERİNDE’ İNCELEME
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan ve üyelerinden oluşan 16 kişilik heyet, önceki gün Tekirdağ – Çorlu’ya giderek; MÜSİAD tarafından tüm Türkiye genelinde uygulanacak olan ve Isparta Şubesinin de hayata geçireceği Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP, Orta Ölçekli Sanayi Sitesi yerleşkesinde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmaları bizzat yerinde görme imkanı buldular.

ISPARTA HEYETİNİ
DEDE VE DOĞAN KARŞILADI
Tekirdağ – Çorlu TEKMÜSKOOP Orta Ölçekli Sanayi Sitesi yerleşkesinde Kurucu MÜSİAD Üretim Ticaret ve Planlama Üst Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Şehirler İnşaa Etme ve Sanayi Yerleşkeleri Komitesi Başkanı Dr. Oktay Dede ile MÜSİAD Tekirdağ Başkan Vekili ve Teşkilatlanma Başkanı Ramazan Doğan tarafından karşılanan MÜSİAD Isparta Şubesi Başkan ve üyeleri ilk olarak yönetim merkezinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar.
DEDE; “ÜLKEMİZ ÇOK
GÜZEL İMKANLARA SAHİP”
Burada bir konuşma yapan MÜSİAD Üretim Ticaret ve Planlama Üst Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Şehirler İnşaa Etme ve Sanayi Yerleşkeleri Komitesi Başkanı Dr. Oktay Dede, Isparta heyetine bilgilendirme yaptı. Başkan Dede konuşmasında; “Bilindiği gibi, Türkiye’miz yani memleketimiz çok güzel imkanlara sahip. Önemli olan bu imkanları değerlendirmek. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirlediği 2023 hedeflerine en iyi şekilde ulaşabilmek ve en yüksek noktada bulunabilmek için sanayileşmeye ağırlık vermek zorundayız.

“20 İLİN ARASINDA
ISPARTA İLİMİZ DE VAR”
MÜSİAD Genel Başkanımız sayın Abdurrahman Kaan’ın önderliğinde MÜSİAD üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedefliyor. Bu konuda ilk etapta 20 ilde bu sanayi sitelerinin kurulması düşünülüyor. Bu 20 ilin arasında Isparta’da var.

“KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTELERİNİN
İLK PROJESİNİ BURADA GERÇEKLEŞTİRDİK”
Yapılması planlanan OSB projeleri ile sitenin kurulacağı il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörülüyor. İmalathaneler ise zeminde 500 m², 1000 m², 1500 m² ve 2000 m² olacak şekilde tasarlanıyor. İşte biz bunu Türkiye’de ilk olarak Çorlu’da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye’de yeni bir dönemi başlatan proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı var. Ayrıca site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkânı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedefleniyor” dedi.

“TÜM İŞYERLERİ 8,5 ŞİDDETİNDE
DEPREME DAYANIKLI”
Başkan Oktay Dede, Çorlu’da yapılan Küçük Ölçekli Sanayi Sitesindeki tüm işyerlerinin 8,5 ve üzeri şiddetinde depreme dayanıklı olarak yapıldığını ve tüm malzemelerin birinci sınıf malzemeden kullanıldığını sözlerine ekledi.

BAYSAN; “BİZDE ISPARTA’YA BÖYLE
BİR SANAYİ SİTESİ KAZANDIRACAĞIZ”
MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan da ziyarette yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi ben buraya geçtiğimiz yıl Haziran ayında gelmiştim ve sayın Oktay başkanımızla burada incelemelerde bulunmuştuk. O dönem sanayi sitemiz inşaat halindeydi. Allah’a şükürler olsun ki, bugünkü gelişimizde tamamlandığını görüyoruz. Bu son derece sevindirici bir durum. Milli üretim ve teknoloji üssü şeklinde tasarlanan böyle bir kompleksin Türkiye ekonomisine katkısı büyük olacaktır. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Bu yerleşkenin Isparta’mızda da olması bizleri mutlu edecektir. Biz de bu doğrultuda çalışmalara başladık ve şuanda yer arayışı içerisindeyiz. İnşaallah biz de Isparta’ya böyle bir Sanayi Sitesi kazandıracağız” dedi. MÜSİAD Isparta Heyeti, Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP yönetim merkezindeki bilgilendirmenin ardından Sanayi Sitesinde gezerek işyerlerinde incelemelerde bulundular.

MÜSİAD ÇORLU ŞUBESİNE ZİYARET
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan ve üyeler daha sonra Çorlu ilçesine geçerek burada MÜSİAD Çorlu Şubesini ziyaret etti. Burada Isparta heyetine MÜSİAD Tekirdağ Başkan Vekili ve Teşkilatlanma Başkanı Ramazan Doğan tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. MÜSİAD Isparta heyeti bu ziyaretin ardından Isparta’ya döndü.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °