Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’mızın Yepyeni Bir Gül Stadına İhtiyacı Var

Isparta’mızın Yepyeni Bir Gül Stadına İhtiyacı Var

SPOR 13.08.2022 15:54:00 0
Isparta’mızın Yepyeni Bir 
Gül Stadına İhtiyacı Var
SPOR ve FUTBOL, günümüz dünyasının en büyük tanıtım aracı ve birleştirici gücü ve endüstrisiyle vazgeçilmeyen, sosyo-ekonomik olay ve tutkularından biridir. Profesyonel futbol dünyası ise öyle bir noktaya ulaştı ki, milyarlarca para dökerek yapamadığınız bir tanıtım olayını bu sayede çok kısa sürelerde çok geniş kitlelere ulaştırabilmeniz mümkün hale geldi. Sonucun önceden bilinememe sebepleri de yoğun ilgi görme nedeni. Bu geniş açılı açıklamadan sonra olayın yerel boyutlu kısmına bakalım. Isparta’mız, 445.678 nüfuslu bir şehir.
 
Ve bu şehrin profesyonel 2. Ligdeki tek temsilcisi Isparta 32 spor. Ve büyük tanıtım araçlarından biri. Yeni sezon öncesi 1. Etap kampı sona erdi, ilk özel hazırlık maçını oynadı ve 7 günlük, 2. Etap Afyonkarahisar kampı için yollara düşüyor. Teknik adamlarımıza göre, 1. Etap kamp sıkı-tempolu ve yorucu geçti. Gerekli yüklemeler yapıldı. Şimdi toplu ve topla çalışmalar bölümüne geçilecek.
 
Allah kolaylıklar versin diyoruz. Geçen hafta 1. Etap Isparta kampının son konuğu Ak parti Isparta Milletvekili, YSK Temsilcisi Av. Recep Özel, oldu biliyorsunuz. Cuma günkü ziyarette hem yöneticilerle bir araya geldi, hem teknik heyet ve futbolcularla tanışarak, tatlı ikramında bulundu ve hediye edilen formayı aldı. Biz de oradaydık, olayı izledik, haberleştirdik. Isparta 32 spor idmana devam ederken, saha kenarında çok renkli, koyu, unutulmaz bir FUTBOL SOHBETİNE tanık olduk. Nasıl mı? Önce sözü, İyaş yönetim kurulu başkanı, Isparta 32 spor alt yapı sorumlusu Süleyman Dağlı aldı ve sayın Vekile dedi ki : “100 bin m2. Arsa alıp her biri 7.500 m2 olan 4-5 futbol – idman sahası yapmak istiyoruz.
 
Yer arayışlarımız sürüyor sayın vekilim. 30-35 bin m2 alan sahalar için yeter. Geri kalan m2’ler içinse sosyal tesisler ve hizmet binaları için çok yeterli gelecektir. 5-6 milyar TL tutacak olan bu iş için baba yiğitler arıyoruz. Bu arsa işinin, BEDELİNİ karşılayacak iş insanına ihtiyaç var. Şayet bulabilirsek, böyle bir isim, o kişinin adını bu tesislere vermeyi düşünüyoruz” dedi. Bize göre de, güzel bir proje ve güzel düşünceler. Sonrası var…
 
Isparta 32 sporun saha ve sosyal tesislere ihtiyacı olduğunu bildiklerini ifade eden Vekil ÖZEL, şehir merkezinde birkaç alternatif olabilecek alanlar bulunduğunu ve titiz bir çalışma sonucu, çözüm bulunabileceğini ifade etti. Ve sayın vekil Recep Özel, bir gazeteci gibi hem basın mensuplarına, hem de yöneticilere bir sordu : “ISPARTA’mızın YENİ BİR STADA İHTİYACI VAR MIDIR?” Basın mensupları adına şahsen “Isparta’mızın yepyeni bir GÜL stadına ihtiyacı vardır efendim” dedim. Cevabı, (bakın basın var diyor) oldu. Yönetici Ozan Gezer ise “Sayın vekilim stattan çok bugün sosyal tesislere ihtiyaç var” dedi. Bu da başka bir görüş tabii ki. Efendim, buraya bir parantez açmak farz oldu bizim için. Nedenini anlatmamız lazım… Cennet Isparta’mızın mazisinde, 1967 doğumlu bir Ispartaspor olayı yaşandı. 44 yıl profesyonel liglerde yaşadı ve sonunda öldü.
 
Neden yaşatamadığımızı araştırdığımızda, sürekli maddi gelir kaynakları bulunamadığı için, Şevket ağa versin biz harcayalım denildiği için, dökme suyla değirmen döndürmeye kalkıldığı için, dikili bir ağacımız olsun diye uğraşılmadığı için, kim yaparsa yapsın umursamazlığına düşüldüğü için ve de tüm insan kaynaklarını, tüm maddi kaynakları, tüm başkan ve yönetici kadrolarını tükete tükete sıfıra çıktığı için, üst yapıya da her sezon para harcaya harcaya iflas noktasına geldi ve yüzen gemi battı.
 
2. PROFESYONEL Liglerden düşe düşe, ISPARTA 2. Amatör kümeye kadar indi ve yok oldu gitti. Bu acı olay bir ders olmalı. Maziden ders çıkarılmalı diye yazıyoruz. (Gelelim bugüne… Ve sürpriz bir müjdeye. Süleyman Dağlı’nın projesini basın olarak bizde destekliyoruz. Önerisi harika, inşallah gerçekleşir.) Bunun üzerine Vekil Recep Özel : “Bildiğimiz kadarıyla Eğirdir yolu üzerinde askeri hava alanı civarında Milli Savunma Bakanlığımıza ait 200 bin m2, bir alan ve çevresinde de HAZİNE ARAZİSİ var. Stat ve sosyal tesis projeleri buralarda gerçekleştirilebilir. Ankara’da görüşmelerde bulunabiliriz” diyerek müjdeyi verdi. Bu müjde belki de yepyeni bir GÜL stadının temellerinin atılması gibiydi. Elbette çok sevindik. Neden? Isparta’mız artık 500 bin nüfusa doğru gidiyor. Şehrimizin profesyonel futbol takımı 2. Liglerde boy gösteriyor.
 
Ve yarın ki hedefi, 1. LİG. Yarından sonraki hedefi ise SÜPER LİG. Tartışmasız. Böyle büyük hedefleri olan bir şehrin futbol takımını, (Mevcut, 105X80 ebatlı ve de 1940’ta toprak zeminli, 1973’te çim zeminli, 2022’de 10 bin seyirci koltuk kapasitesiyle büyük maçları burada oynatamazsınız) Yeni bir stat ve yaşayan bir stat onun için şarttır diyoruz. Ve de Isparta’ya çok yakışır. Bu arada, gazete arşivleri asla yalan söylemez.
 
Bakınız. Şahsım bu gazetenin, bu tribün köşesinde tam 10 yıl önce yani : 28.Kasım.2012’de “Sayın ilgililer, sayın yetkililer. Isparta’mızın neden akıllı futbol mabedi GÜL STADI yoktur. Bizim güzide şehrimizin, Hatay-Batman-Turgutlu ve Afyonkarahisardan eksiği nedir” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. (İşte küpürü aşağıdadır.) Çünkü Isparta’mızın gerçekten, bugün yepyeni bir yaşayan stada ihtiyacı vardır. Bir başka nedeni de şu. Komşularımız ANTALYA-KONYA-AFYON ve hatta BURDUR’UN yeni statları var. Bizim neden olmasın ki? Isparta boynu bükük mü kalsın.
Saygılarımızla.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °