Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta Mimarlar Odası Açıkladı; İşte Arzu Ettiğimiz Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası

Isparta Mimarlar Odası Açıkladı; İşte Arzu Ettiğimiz Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası

ISPARTA 28.09.2022 13:12:00 0
Isparta Mimarlar Odası Açıkladı; 
İşte Arzu Ettiğimiz 
Isparta Ticaret Ve 
Sanayi Odası
Mimarlar Odası Isparta Temsilciliği Başkanı Yüksek Mimar Caner Ataseven 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sonucunda nasıl bir ITSO istediklerini maddeler halinde sıraladı.
 
İŞTE O TALEP VE TEMENNİLER;
1. Isparta üreten şehir mi olacak yoksa işçi şehir mi olacak? Hangisi olmak istiyorsak bu yönde adım atılmalıdır.
2. Kurumlar arası (Valilik, Üniversite, Belediye ve diğer kurumlar arası) diyaloğun olduğu bir ortam oluşturulmalıdır, ancak o zaman bilimle üreten bir şehir olabiliriz.
3. Isparta’da fikirlere değer verilmemektedir, bu yüzden üreten şehir olamıyoruz. Fikirlerin sanayi ve ticaretle yaşatılmasına olanak sağlanmalıdır.
4. Mimarlar üreten kesimdir. Mimar bina çizmez, yaşam alanı tasarlar. Sosyoloji, psikoloji, sanat tarihi, ekonomi dersleri almıştır. Bütün bu bilgiler doğrultusunda insanların yaşam kalitesini belirleyen yaşam alanlarını tasarlar. Fakat Isparta’da fikirlere değer verilmediği için mimarlık yapılamamaktadır. Mimarlar ustaların yapabildiği, müteahhitlerin istediği binaları çizmektedirler. Isparta şehirleşmede sınıfta kalan bir şehir olarak devam ediyor, plansız ilerliyor. Bu nedenle mimarların üretime ve sanata kazandırılması için aracılık yapmalıdırlar.
5. En mutlu şehirsek; beyin göçünün önlenmesi için internet üzerinden iş yapımı teşvik edilmeli ve özelikle gençlerin istihdamı teşvik edilmeli
6. Sadece seçim zamanı değil, seçimden sonra da STK’lar ve Odalar unutulmamalıdır. Ziyaret edilmeli, toplantılara davet edilerek fikirleri sorulmalıdır. Isparta’nın şehirciliğine ve geleceğine, bu işin eğitimini almamış, işin ehli olmayan, liyakatsiz insanlar değil, başta mimarlar olarak teknik insanlar karar vermelidir.
7. Siyasetten uzak, tarafsız, bağımsız, kimseden talimat almayan bir ITSO hayal etmekteyiz. Teknik konuları başta siyaset olmak üzere her şeyin üstünde tutan bir ITSO hayal etmekteyiz.
8. Yeni ITSO yönetimiyle artık üyelerimiz kendilerine şu soruyu sormamalılar: “ITSO olmasa hayatımızda ne değişir?” Biz ITSO’da bu potansiyelin ve gücün olduğunu biliyoruz, yukarıdaki temennileri gerçekleştirirse ITSO’nun gerçekleştireceğini de biliyoruz. Mimarlar Odası Isparta Temsilciliği olarak arzu ettiğimiz ITSO budur! Isparta’mızın mutluluğu ve geleceği için bunu gerçekleştirecek yönetime elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.”

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °