Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Mesleki Eğitim Merkezinde; Bir İlk

Isparta Mesleki Eğitim Merkezinde; Bir İlk

ISPARTA 10.07.2021 09:39:00 0
Isparta Mesleki Eğitim Merkezinde; 
Bir İlk
Isparta Mesleki Eğitim Merkezinde; 4 yıllık eğitimi tamamlayarak Ustalık Belgesi alan ve fark derslerini başararak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması almaya hak kazanan 129 usta ve öğrencimize diplomaları törenle verildi.
 
Konu ile ilgili olarak dün saat 10.30’da Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda bir tören düzenlendi. Törene; İl Eğitim Müdürü Ramazan Tamer Büyükküpçü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Berberler Odası Başkanı Mehmet Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Gökhan Demirgil, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
BÜYÜKKÜPÇÜ; “MESLEKİ
EĞİTİM MERKEZLERİ ÇOK
ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİYOR”
Törende bir konuşma yapan İl Eğitim Müdürü Ramazan Tamer Büyükküpçü, eski adıyla Çıraklık Eğitim Merkezleri, yeni adıyla Mesleki Eğitim Merkezlerinin işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücü ihtiyacını karşılayan son derece önemli kurumlar olduğunu belirterek; “Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından büyük öneme sahip olan Mesleki Eğitim Merkezleri, ülkemizin meslek sahibi insan ihtiyacını karşılayabilmek adına ilimizde de çalışmalarını sürdürmektedir.
“MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ
ÜRETİMİN TEMEL TAŞIDIR”
Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren, çıraklık eğitimi örgün ve zorunlu eğitim kapsamına alınan Mesleki Eğitim Merkezleri ekonomimizin temel yapı taşı olan işletmelerin çırak ihtiyacının karşılanması ve çırak öğrencilerimizin ahilik kültüründen gelen usta çırak ilişkisiyle meslekleri işbaşında öğrenmelerini sağlamaktadır.
129 USTA VE ÖĞRENCİ
DİPLOMALARINI ALDI
İşte bu bağlamda sizler de, bu merkezde eğitimlerinizi görerek çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçmektesiniz. Hatta, yeni bir uygulama ile konulan fark derslerini de başarıyla geçenlere lise diploması verilmektedir. Bugün burada; Isparta Mesleki Eğitim Merkezimizde; 4 yıllık eğitimi tamamlayarak Ustalık Belgesi alan ve fark derslerini başararak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması almaya hak kazanan 129 usta ve öğrencimize diplomalarını vereceğiz.
“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Ben, şimdiden hepinize alacağınız diplomalarınızın vatana, millete, şahsınıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
MÜDÜR BÜYÜKKÜPÇÜ
DİPLOMALARINI VERDİ
Söz konusu tören; İl Eğitim Müdürü Ramazan Tamer Büyükküpçü’nün öğrencilere belgelerini ve diplomalarını takdim etmesiyle sona erdi.
 

Anahtar Kelimeler: merkezindebir eğitim mesleki ısparta
Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °