Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Merkez İmam – Hatip Okulları’nda; Yılsonu Etkinliği Coşkusu

Isparta Merkez İmam – Hatip Okulları’nda; Yılsonu Etkinliği Coşkusu

ISPARTA 15.06.2022 12:38:00 0
Isparta Merkez İmam – Hatip Okulları’nda; 
Yılsonu 
Etkinliği 
Coşkusu
Isparta Merkez’de eğitim – öğretim veren İmam – Hatip Okulları tarafından gerçekleştirilen Yılsonu Etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Programda öğrenciler ayakta alkışlandı.
 
Isparta Belediyesi Kültür Merkezi Kongre ve Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik dün saat 18.00’de başladı. Programa; ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Müftüsü Bayram Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç, Isparta İmam – Hatipliler Derneği Başkanı Ali İhsan Altınok, Isparta İmam – Hatip Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Büber, Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, Okul Müdürleri, Öğretmen ve Öğrenciler ile öğrenci aileleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başlayan program Kur’anı Kerim tilavetiyle devam etti ve daha sonra programın açılış konuşmasını Isparta Merkez İmam – Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Uz yaptı. Uz konuşmasında İmam – Hatipli olmanın büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirterek; “Bugün ilimizdeki İmam – Hatip Okullarımızın ortak etkinliği için burada sizlerle birlikteyiz. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Bizler İmam – Hatip okulları olarak okullarımızdan mezun ettiğimiz öğrencilerimiz dini, manevi ve milli değerlerimize bağlı birer birey olmaktadırlar. Allah ve Resulüne bağlı, hurafelerden uzak İslam’ın ruhuna uygun yaşayan, aklın ışığında akıl ile nakli birleştiren bir din anlayışını benimseyerek topluma ışık tutmaktadırlar. İmam hatipler kurulduğu günden bu taraf Türkiye’nin geleceğine yön veren okullar olmuşlardır. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de ister Ortaokul olsun ister Lise olsun tüm İmam – Hatip okullarımızdan yüzlerce hatta binlerde öğrencimizi daha mezun etmenin gururu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Ne mutlu bizlere ve bu öğrencilerimizin velilerine” dedi.
 
Programda daha sonra kürsüye Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil geldi. Akçil de konuşmasında, İmam – Hatipli olmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi; “Isparta Merkez İmam – Hatip Okullarımız tarafından gerçekleştirilen Yılsonu Etkinliğine hoşgeldiniz. Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliği olarak böylesine önemli bir etkinlikte bulunmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bizler de Isparta eğitiminin bulunduğu noktadan daha iyi noktalara gelmesi için gayret gösteriyoruz. Eğitim temalı Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin oluşturduğu Eğitime Destek Platformu Yönetimi olarak her ay mutat olarak yaptığımız toplantılarda eğitimle ilgili tüm konuları masaya yatırıyoruz. Yapılması gerekenleri görüşüp uygulanması noktasında ilgili kurum ve kuruluşlara iletiyoruz.
 
Akademik başarı ve değerler eğitiminde öncü okullarımız olan İmam – Hatip okullarımız yıllardır yetiştirdiği öğrenciler ile ülkemiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına barış, kardeşlik, güven, adalet gibi temel görevleri misyon edinerek eğitime yeni bir bakış açısı kazandırmışlardır. Asımın neslini yetiştirmek üzere başlayan iyilik ve eğitim hareketi bugün Ülkemizde sayıları binleri aşan İmam – Hatip okulları ile yürüyüşüne emin adımlarla devam etmektedir. İmam – Hatip Okullarımızın özellikle son yıllarda Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında gösterdikleri başarı gelinen noktayı gözler önüne sermektedir. İmam – Hatip okulları ile elbette çok daha iyi başarılar elde edeceğimize olan inancımız tamdır.
 
Zira, bir kanadında akademik başarı diğer kanadında manevi değerleri özümsemiş dünya ve ahiret mutluluğunu yakalayan, kendinden emin, çevresine güven veren, Hz. Peygamberimizin tabiriyle elinden ve dilinden başkalarının emin olduğu nitelikli insan yetiştirmek bu okullarımızın en önemli hedeflerindendir. Bu anlamda İlimiz İmam – Hatip okulları da  Akademik başarı ve Değerler Eğitimine ciddi katkılar sunmaktadır. Farklı program ve proje uygulayan okullarımız sayesinde yabancı dili çok iyi öğrenen, hafızlığını yapan, bir taraftan da örgün eğitime devam eden,  hem ahlaki hem de akademik olarak üstün nitelikli öğrenciler yetiştirmeye devam edecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Isparta Eğitime Destek Platformu olarak bu güzel programın hazırlanmasında başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen okullarımızın değerli yönetici ve öğretmenlerine, işin mutfağında bizzat bulunan sevgili öğrencilerimize şükranlarımı sunar, başarılarınızın devamını dilerim” dedi.
Program daha sonra, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan ilahiler, şiirler ve diğer etkinliklerle devam etti. Programın sonunda ise tüm mezunlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.
ISPARTA İMAM – HATİP OKULLARI
YILSONU ETKİNLİĞİNDEN GÖRÜNTÜLER





 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °