Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta KYK'da deprem tatbikatı

Isparta KYK'da deprem tatbikatı

ISPARTA 30.04.2018 13:33:00 0
Isparta KYK
Isparta Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Gülistan Kız Öğrenci Yurdunda AFAD ekipleri tarafından deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.
Isparta KYK bağlı Gülistan Kız Yurdu bahçesinde uygulamalı deprem tatbikatına personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Senaryo gereği yapılan tatbikatta; Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne gelen ihbarda, deprem de 3 vatandaşın kaldığı söylendi. İhbar üzerine, AFAD ekiplerİ olay bölgesine sevk edildi. Olay bölgesine sevk edilen ekipler tarafından gerçekleştirilen müdahale çalışmalarında öncelikle yurtta yaralı olarak bulunan 3 öğrenciyi bina dışına çıkartarak hastanelere sevk etti.
Tatbikatta, ip gererek mahsur kalanları kurtarma, halat ile yaralıları binadan çıkartma yöntemleri uygulandı. Senaryo gereği de olsa yapılan tatbikatlar, muhtemel bir acil durumlarda gösterilen fedakârlıkları gözler önüne sermiş oldu.
Isparta KYK İl Müdürü Cumhur Ziya Kurt "Isparta deprem bölgesinde olduğu için bizde her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Bu tatbikatlarımızı her yıl planlı olarak yapmaktayız. Bunun dışında da yurtlarımızda yangın tatbikatları yapıyoruz. Afad ekiplerini katılımıyla gerçekleşen bu tatbikata, öğrenciler ve personelimiz katıldı. Büyük bir adrenalinle ve heyecanla gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. Görev alan ekiplere teşekkür ediyorum. Tatbikatta farkındalık oluşturarak bu tür afetlere karşı hazırlıklı olmamız sağlandı” dedi.
Isparta Afad İl Müdürlüğü Arama,Kurtarma ve Tatbikat Sorumlusu Murat Bolat “KYK bağlı Gülistan kız yurdunda deprem meydana geldiği bilgisi alındı. Yurt içerisinde yaralıların olduğu bilgisine ulaşıldı.112 çağrı merkezine gelen haber doğrultusunda Isparta Afad ekiplerimiz olay yerine gelerek yaralılara müdahale ederek ve en kısa sürede tahliye ettiler.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °