Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Kızılayı Şehitlerimizin Ruhu İçin Yemek Dağıttı

Isparta Kızılayı Şehitlerimizin Ruhu İçin Yemek Dağıttı

ISPARTA 23.10.2022 06:18:00 0
Isparta Kızılayı
Şehitlerimizin 
Ruhu İçin 
Yemek Dağıttı
Türk Kızılayı Isparta Şubesi tarafından, Pençe – Kilit Operasyonunda çıkan çatışmada yaralanan ve Ankara GATA Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte iken önceki gün şehit olan ve dün toprağa verilen Ispartalı Piyade Uzman Çavuş Cemil Yavaş’ın evinde açılan Taziye Çadırında başta Cemil Yavaş olmak üzere tüm şehitlerimiz için vatandaşlara yemek dağıtımında bulundu.
 
Isparta Merkez Büyükgökçeli Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Cemil Yavaş, 5 Ekim 2022 tarihinde Pençe – Kilit Operasyon Bölgesinde yaralanması nedeniyle sevk edildiği hastanede tedavi altında iken 21 Ekim 2022 tarihinde şehit oldu. Aziz Şehidimiz P. Uzm. Çvş. Cemil Yavaş için dün Isparta 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi.
Törene Aziz şehidimizin ailesi başta olmak üzere, Vali Aydın Baruş, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz,  ve Aylin Cesur, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tümgeneral  Emre Tayanç ve binlerce Ispartalı katıldı.
İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından aziz şehidimizin naaş’ı silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Şehit P. Uzm. Çvş. Cemil Yavaş Büyükgökçeli Köyü’ne götürüldü. Burada ilk olarak baba ocağına getirilen ve helallik alınan aziz şehidimiz için köy meydanlığında binlerce kişinin katılımı ile cenaze namazı kılındı.
Şehit P. Uzm. Çvş. Cemil Yavaş Büyükgökçeli köy mezarlığında dualarla defnedildi.
KIZILAY YEMEK DAĞITTI
Türk Kızılayı Isparta Şubesi de Şehit Ailesini bu zor gününde yalnız bırakmadı ve Şehidin evinin önüne Isparta Valiliği AFAD Müdürlüğü tarafından kurulan çadırda başta Cemil Yavaş olmak üzere tüm şehitlerimiz için vatandaşlara yemek dağıtımında bulundu. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °