Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta KADEM’den; El Emeği Göz Nuru Sergi

Isparta KADEM’den; El Emeği Göz Nuru Sergi

ISPARTA 6.07.2021 07:07:00 0
Isparta KADEM’den; 
El Emeği 
Göz Nuru 
Sergi
Kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Derneği Isparta Temsilciliği tarafından açılan sergide kadınlar tarafından yapılan el emeği göz nuru eserler halkın beğenisine sunuldu.
 
Kadın ve Demokrasi Derneği’nin(KADEM) yanı sıra İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü, Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün de destek verdiği,  kadınların el emeği göz nuru eserlerin satıldığı sergi dün saat 15.00’te açıldı
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Valilik önünde bulunan 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Ak Parti Isparta Milletvekili ve YSK Temsilcisi Recep Özel, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İşkur İl Müdürü Mustafa Höke, Memur – Sen Isparta Temsilcisi Erdal Demiralay ve Memur – Sen’a bağlı Sendikaların Şube Başkanları, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil ile çok sayıda davetli katıldı.
SERGİNİN AÇILIŞ
KURDELASI KESİLDİ
Serginin açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz ile açılışa katılanlar sergiyi gezerek konu hakkında bilgi aldılar.
VALİ SEYMENOĞLU’NDAN
SERGİYE ZİYARET
Yoğun programı nedeniyle serginin açılış törenine katılamayan Vali Ömer Seymenoğlu da ilerleyen dakikalarda sergiyi gezerek, KADEM Isparta Temsilcisi Gonca Kayacan ve İşkur yetkililerinden proje ile ilgili bilgi aldı.
Vali Seymenoğlu, kadınların ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmaları adına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.
İş-Kur Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, projenin kadınların istihdama katılmaları adına ve gelir getirmeye yönelik olduğunu belirterek, meslek öğrenen kursiyerlerin açılan sergide  kendi ile eserlerini sattıklarını söyledi. Höke, kadınların aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları adına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek  projede çıkmasında desteklerini esirgemeyen Vali Ömer Seymenoğlu ve diğer ilgililere teşekkür eti.
Kuruluş amaçlarının kadınların hayatına dokunmak olduğunu söyleyen Kadın ve Demokrasi Derneği Isparta Şube Başkanı Gonga Kayacan, iki gün sürecek olan sergide ilk gün satışların oldukça iyi olduğunu belirterek, serginin 7 Temmuz tarihine kadar Valilik önünde açık kalacağını söyledi.
İŞTE SERGİDEN GÖRÜNTÜLER:






Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °