Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke’den Müjde; İşbaşında İstihdam Süreleri Değişti!

Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke’den Müjde; İşbaşında İstihdam Süreleri Değişti!

ISPARTA 7.11.2021 05:39:00 0
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke’den Müjde; 
İşbaşında 
İstihdam Süreleri 
Değişti!
Isparta İŞKUR, 5 Ekim'de ara vermiş olduğu İşbaşı Eğitim Programları ile Meslek Edindirme Kurslarına kaldığı yerden devam ediyor. Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, Pazartesi gününden itibaren bu konuda başvuruları almaya başlayacaklarını bildirdi.
 
İŞKUR, geçtiğimiz ay ara vermiş olduğu İşbaşı Eğitim Programları ile Meslek Edindirme Kurslarına kaldığı yerden devam ediyor.
MÜDÜR HÖKE; “İŞÇİLER İÇİN
ÖNEMLİ BİR GELİŞME”
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, yapılan düzenleme ile kalıcı istihdamı sağlamak adına 5 Kasım Cuma gününden itibaren düzenlenecek olan İşbaşı Eğitim Programlarında istihdam taahhüt oranının 60 günden az olmamak üzere program süresinin iki katına çıkarıldığını yani örnek olarak eskiden 6 ay işbaşı eğitimi gören bir kişi için işverenden en az 6 ay o işçiyi istihdam etme garantisi istenirken, bu sürenin 6 aya 12 ay şeklinde yükseltildiğini ve bunun da işbaşı eğitimine tabi kişiler için iyi yönde büyük bir gelişme olduğunu bildirdi.
“İSTİHDAM GARANTİSİ
İKİ KATINA ÇIKARILDI”
İl Müdürü Höke, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İşbaşı Eğitim Programı düzenlemek isteyen işverenlerin bu hususu da göz önünde bulundurarak taleplerin eskiden olduğu gibi sistem üzerinden iletmeleri gerekmektedir. Örnek olarak İşbaşı Eğitim Programlarında katılımcıların en az % 50’sinin: 25 gün süren bir program için en az 60 gün kuralı nedeniyle en az 60 gün 80 gün süren bir program için en az 160 gün 3 ay süren bir program için en az 6 ay süren bir program için en az 12 ay istihdam edilmesi gerekmektedir.
KATILIMCI İSTİHDAMDAN AYRILIRSA…
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, katılımcıların istihdamdan herhangi bir nedenle ayrılması halinde kalan süre başka katılımcılar veya işverenlerin önereceği kişiler arasından tamamlanacağını sözlerine ekledi.  
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °