Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu; İsyan Etti!

Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu; İsyan Etti!

ISPARTA 18.06.2022 11:25:00 0
Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu; 
İsyan 
Etti!
Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Isparta’da binlerce ailenin küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinden geçimini sağladığını belirterek; “Ancak, bizim olmazsa olmazımız olan otlaklarımızda ulaşım ve su sorunu hat safhaya ulaşmıştır” dedi.
 
Bir dönem Deregümü, Kayı Çünür’de bile on bin küçükbaş altı bin büyük baş hayvan varlığı olduğunu ancak, her tarafından betonlaşma yüzünden artık böyle bir şeyin olmadığını ifade eden Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ülkemiz coğrafyası küçük baş hayvancılık için çok uygun bu zanaat bize atalarımızdan yadigar aynı zamanda iki yüz bin ailenin geçim kaynağı bu sebeple bizim yaylalarımız meralarımız orman içi otlak alanlarımız olmazsa olmazımız.
Senenin altı yedi ayında buralardayız buralar ulaşım ve su problemleri var. Bunların giderilmesi için orman özel idare devlet su işleri gibi kurumlarımızdan gerekli yardımları yetiştiricilerimiz için istiyoruz. Tarım arazilerinin betonlaşmaya açılmasını istemiyoruz. Bir dönem ilimizde Deregümü Kayı Çünür de onbin küçükbaş altı bin büyük baş hayvanımız vardı şimdi her taraf beton oldu. Gül bitti üzüm bitti bostan bitti koyunda bitti sığır da bitti. Lütfen artık tarım arazilerine zarar vermeyin.
Et süt peynir yağ yoğurt nohut mercimek fasülye daha sayamadıklarımı istiyorsanız bize destek olun. Geçen yıl yem 100 TL. Bu gün yem 400tı.önümüz kış ne olacak bilmiyoruz. Yaklaşan kurban bayramı nedeni ile tüm yetiştirici kardeşlerime hayırlı müşteriler bol bereketli kazançlar diliyorum. Vaziyet bu tüketici kardeşlerimizin de bize hak vereceğine inanıyorum. Kurban Bayramınız şimdiden mübarek olsun” dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °