Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta İHH'dan Sınır Ötesine Kömür Yardımı; O Kömürler Yerine Ulaştı

Isparta İHH'dan Sınır Ötesine Kömür Yardımı; O Kömürler Yerine Ulaştı

ISPARTA 20.12.2021 15:00:00 0
Isparta İHH
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından hayırseverlerin desteğiyle ve Genel Merkez Koordinatörlüğünde Suriye’ye gönderilen kömürler, Suriye’nin İdlib kentinde kış mevsiminde çadırda yaşama tutunan mazlum Müslümanlara ulaştırıldı. Isparta İHH Temsilcisi Osman Akçil; “Bu zorlu kış gününde din kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermekten büyük mutluluk duyduk” dedi.
 
İHH Isparta İnsani Yardım Derneği tarafından hayırseverlerden temin edilen kömürler, Suriye’nin İdlib kentinde kış mevsiminde çadırda yaşama tutunan mazlum Müslümanlara ulaştırıldı.
İHH, BU DEFA KÖMÜR YARDIMI İLE
MAZLUM VE MAĞDURLARIN YANINDA
Isparta ili genelinde ihtiyaç sahibi binlerce aileyi bir an bile yalnız bırakmayan ve çalışmalarıyla büyük takdir toplayan İHH ekipleri, bu kez yardım elini Suriye’nin iç kesimlerindeki savaş mağdurlarına uzattı. Savaşta, bombardımanlar sonucu evleri yok edilen, yıllardır çadırların içinde çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışan mağdur ailelerin imdadına yine İHH gönüllüleri yetişti.
O KÖMÜRLER
YERİNE ULAŞTIRILDI
Suriye’de kendi halkını, Rusya, İran ve bazı batılı ülkelerin desteği ile katleden zalime rağmen, yıkılan köylerini, kentlerini terk etmeyen sivil mağdurlara yönelik insani yardım çalışmaları sürüyor. Isparta İHH İnsani yardım Derneğinin çalışmalarıyla, Ispartalı hayırseverlerin desteği ile toplanan tonlarca kömür, soğuk havada çadırlarında veya derme çatma evlerinde ısınmaya çalışan savaşzedelere ulaştırıldı.
AKÇİL; “KIŞ KAPIDA,
YALNIZ BIRAKMA”
Bu zorlu kış gününde din kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi, bu kış sezonunda İHH Genel Merkezimiz tarafından ülke genelinde ‘Kış Kapıda, Yalnız Bırakma’ sloganıyla bir yardım kampanyası başlatılmıştı.
“YARDIM VE DESTEKLERİNİ
ESİRGEMEYEN HERKESE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Biz de bu doğrultuda, Isparta İHH olarak topladığımız yardımları Genel Merkezimize gönderdik ve Genel Merkezimiz de bu yardımları Kömür olarak hazırlayıp 10 Aralık 2021 tarihinde TIR’larla Suriye’nin İdlib kentine gönderdi. Söz konusu kömürlerin yerine ulaştığı haberi bize de ulaştı ve bu zorlu kış gününde din kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermekten büyük mutluluk duyduk. Bu konuda yardım ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.





Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °