Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta İHH ‘Ümmet İftarı’ Düzenledi; Her 8 Müslüman’dan Birisi Bu Menüye Ulaşamıyor!

Isparta İHH ‘Ümmet İftarı’ Düzenledi; Her 8 Müslüman’dan Birisi Bu Menüye Ulaşamıyor!

ISPARTA 16.04.2022 06:34:00 0
Isparta İHH ‘Ümmet İftarı’ Düzenledi; 
Her 8 Müslüman’dan 
Birisi Bu Menüye 
Ulaşamıyor!
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ve menüsü Hurma, Simit ve Ayran’dan oluşan Ümmet İftarı bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. İl Temsilcisi Osman Akçil; “Dünyada zulüm o kadar çok yaygınlaştı ki, her 8 Müslüman kardeşimizden birisi bugün ikram etmiş olduğumuz menüye bile ulaşamaz durumda” dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Ümmet İftarı bu yıl da geniş bir katılımla dün akşam Kavaklı Cami Avlusunda gerçekleştirildi. Söz konusu iftar programına; İl Müftü Yardımcısı Seyit Böget, İHH 2. Bölge Başkanı Ekrem Keleş, İHH 4. Bölge Başkanı Önder Özkan, … ve çoğunluğunu yabancıların oluşturduğu çok sayıda vatandaş katıldı.
 Kavaklı Cami avlusunda düzenlenen geleneksel iftarda Hurma ve suyla iftarını açan vatandaşlar ayranla ve birer simit ile karınlarını doyurdular. İftarlığa ekstra ikram olarak da tatlı niyetine Isparta’ya özgü Gül Şerbeti ikram edildi.

“BU İFTARIN AMACI BU YİYECEKLERİ
BİLE BULAMAYAN MÜSLÜMAN
KARDEŞLERİMİZİN OLDUĞUNA
DİKKAT ÇEKMEKTİR”
İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, iftar öncesi yaptığı konuşmada; “Bugün burada gerçekleştirmiş olduğumuz Ümmet İftarının menüsü, simit, ayran, hurma ve su, sade bir iftar gerçekleştiriyoruz. Son dönemde dünyada gerçekleştirilen lüks yaşamın ve lükse düşkünlüğü de bir tepkidir aynı zamanda. Bu iftar aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin de bir göstergesidir.

“BU TABLO TEK BİR ÜMMET
OLDUĞUMUZUN DA BİR
GÖSTERGESİDİR”
Bakınız ümmete ait dernek, vakıf olarak buradayız. Bir birliktelik ve beraberlik sergiliyoruz. Katılımlarından ötürü hepsine çok teşekkür ediyorum. Ne olursa olsun tek bir ümmet olmak zorundayız. Bu tablo tek bir ümmet olduğumuzun da bir göstergesidir. Bundan dolayı Allah'a hamd ediyoruz. Biz bir ümmetiz, Kur'an bizi kardeş kılmış. Müslüman olmamız Türklüğümüzden, Kürtlüğümüzden, Acemliğimizden, Araplığımızdan ve her şeyden daha öte bir şeydir. Bizi tek bir sancak altına getiren İslam'dır. Bu iftar aynı zamanda tek bir ümmet olduğumuzun da bir nişanesidir.
 
Mekke ve Medine sofraları da böyle sade ama içten sofralardır. Yeryüzü dediğimiz bu dünya ismindeki gezegenimizde çok yoksulluk var, açlık var, sefalet var. 365 günden bir gün dahi olsa yoksulları, yoksullukları hatırlamak için şu an buradayız ve menümüzde bu şekildedir. Bu iftarımızla yeryüzü muhtaç coğrafyalarının halleri ile hemhal olmak, onlarla aynı duyguları paylaşmak ve onları hatırlama için düzenliyoruz. İHH 2. Bölge Başkanı Ekrem Keleş de konuşmasında, İslam coğrafyasındaki zulümlere ve açlık tehlikesine dikkat çekti.
İFTAR DUASI
SEYİT BÖGET’TEN
İftar programında akşam ezanının okunmasıyla birlikte yemek duasını ise İl Müftü Yardımcısı Seyit Böget yaptı ve duanın ardından hep birlikte iftar açıldı.



 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °