Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta İHH Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; Mekke’nin Fethi'ni Kutladı

Isparta İHH Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; Mekke’nin Fethi'ni Kutladı

ISPARTA 1.01.2022 18:08:00 0
Isparta İHH Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; 
Mekke’nin 
Fethi
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, her yıl milyonlarca Müslüman’ın tavaf edip, hacı olduğu Kabe’nin de içerisinde bulunduğu Mekke’nin fethinin 1391. yıldönümünü kutladı.
 
Mekke’nin Fetih Yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Mekke’nin fethinin İslam’da bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak şu görüşlere yer verdi; “630' yılında gerçekleşen Mekke'nin fethinin 1391'inci yıldönümündeyiz. Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) doğup büyüdüğü, peygamberliğinin geldiği Mekke şehrinden ayrılmak zorunda kalarak, Medine'ye hicret etmişti. Buna rağmen Mekke’de Müslümanlara yapılan zulümler bitmemişti. Mekke fethedilene kadar Bedir, Uhud ve Hendek gibi önemli savaşlar yapılmıştı. Müslümanlar ordugahlarını Mekke yakınlarına kurana kadar, büyük bir gizlilik içerisinde davrandılar.
 
Bu kadar önemli bir zafer olan Mekke’nin fethedilmesi, küçük olayların dışında kan dökülmeden gerçekleşmiş, Hazreti Muhammed (S.A.V) hasretle beklediği Mekke'ye mütevazi bir şekilde girerek, kendisine karşı olanların bile bir kez daha gönüllerini fethetmiştir. Şehirlerin anası Mekke’nin fethedilmesiyle, insanlar huzur ve hoşgörüye kavuştu. Kâbe’de bulunan bütün putlar kırıldı. Hazreti Muhammed (S.A.V) Müslümanlar ile birlikte Kâbe'yi tavaf ederek, hutbe okuyup namaz kıldırdı. Mekke’nin fethi ile Müslümanların Arap Yarımadasında bir güç oldukları ilan edilmiş oldu.
“PEYGAMBERİMİZ SADECE ŞEHRİ
DEĞİL, GÖNÜLLERİ DE FETHETTİ”
Mekke’nin fethi ile cahiliye devrinin son bulması, huzur ve esenliğin yaşanması sağlanmış oldu. İslam’ın daha geniş kitlelere yayılmasının önü açıldı. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V), fetihten sonra Medine’ye geri dönerek, Mekke’nin idaresini de Mekkelilere bıraktı. Böylece, sadece şehri değil, gönülleri de fethetmiş oldu. İslam ve dünya tarihinde önemli bir yer tutan, Mekke’nin fethinin 1391. Yılını kutluyor, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) hoşgörüsü ve adaletinin bütün insanlığa örnek olmasını diliyorum” dedi.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °