Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta İHH’nın Katkılarıyla; Suriye’ye Kömür TIR’ı Yola Çıktı

Isparta İHH’nın Katkılarıyla; Suriye’ye Kömür TIR’ı Yola Çıktı

ISPARTA 12.12.2021 05:14:00 0
Isparta İHH’nın Katkılarıyla; 
Suriye’ye
Kömür TIR’ı
Yola Çıktı
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Genel Merkezin koordinesinde başlatılan kampanya çerçevesinde Isparta Temsilciliği olarak kendilerinin de katkıda bulunduğu Kömür dolu Yardım TIR’ının Suriye’nin İdlib şehrine gönderildiğini bildirdi.
 
Kış aylarında İdib’teki Müslüman kardeşlerimizin soğukla mücadele ettiğini ve zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalıştığını ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bugüne kadar milletimizin destekleriyle milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Geçen sene “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” diyerek yola çıkmıştık bu sene de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için bir yardım kampanyası başlattık. Bu özel günde 81 ilden insani yardım TIR’ı mazlumlar için yola çıkıyor. Yıllardır zor şartlar altında ve imkânsızlıklar içinde yaşamak zorunda kalan kadınları, yaşlıkları, çocukları ve kimsesizleri asla yalnız bırakmayacağız. 
 
Suriye’de kamplarda çadırlarda yaşayan insanların başta un olmak üzere, gıda maddeleri, soba, yakacak, battaniye, sünger yatak, mutfak araç ve gereçleri, ev eşyası, kışlık giysi, ayakkabı, bebek bezi, süt tozu, bebek bisküvisi,  hijyen malzemeleri, çocuk ve hasta bezi gibi acil ihtiyaçları devam ediyor.
Tüm halkımızdan, kurumlarımızdan ve hayırsever insanlarımızdan beklentimiz başlattığımız bu kampanyaya destek olmalarıdır.
 
Bugün yetim ve öksüz çocukların, kimsesiz kalmış yaşlıların,  tedavi olamayan, ilaç bulamayan hastaların ve çaresiz kalmış tüm insanların ellerinden tutma zamanıdır.  Akşamları yanmayan sobanın yanı başında üşümüş parmaklarıyla kalemi tutamayan çocuklar kalmasın. Çadırlar ısınsın. Tavanı akan çadırlarda insanlar geceleri soğukla mücadele etmesin.  Soğuk havada ve çamurlu yollarda ayakkabısız, botsuz ve montsuz çocuk kalmasın. Evler ekmeksiz kalmasın.
Bugün buradan ülkemizin ve dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ve onlara umut olacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz” dedi.

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °