Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta İHH, merkezin yanı sıra ilçelerde de; Gıda Yardımlarını Tüm hızıyla Sürdürüyor…

Isparta İHH, merkezin yanı sıra ilçelerde de; Gıda Yardımlarını Tüm hızıyla Sürdürüyor…

ISPARTA 13.04.2020 14:39:00 0
Isparta İHH, merkezin yanı sıra ilçelerde de; 
Gıda Yardımlarını
Tüm hızıyla 
Sürdürüyor…
İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği ‘Şimdi Dayanışma Vakti’ kampanyası kapsamında Isparta il merkezinde olduğu gibi Gelendost ve Ş. Karaağaç ilçelerinde de muhtaç vatandaşlara gıda yardımı ulaştırmaya devam ediyor.
 
Türkiye, Koronavirüs sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Koronavirüs en fazla yaşlıları ve kronik hastaları etkiliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) vatandaşlarımıza destek olmak için ‘Şimdi Dayanışma Vakti’ kampanyasını başlattı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. Vakıf, 81 ildeki gönüllüleriyle, evinden çıkamayan yaşlı, hasta ve muhtaçları ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyor. İHH, bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elinden geleni yapıyor. İHH, valilikler bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ile koordineli bir şekilde nakdi yardımları yetim aileleri başta olmak üzere işten çıkartılan ve gündelikçi işlerde çalışanlara teslim ediyor.
AKÇİL; “YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da yardım dağıtmak üzere harekete geçtiğini ve ihtiyaç sahiplerine kolileri ulaştırmaya başladıklarını belirterek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve dolayısıyla ilimiz Isparta’da da koronavirüs tehdidi devam etmektedir. Bu nedenle devletimiz çeşitli tedbirler almaktadır. Bunlardan biriside ‘Evde Kal’ çağrısıdır. Bu nedenle evlerinden çıkamayan özellikle 65 yaş üstü yardıma muhtaç vatandaşlarımız ile mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçları için çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda, hayırseverlerin bağışlarına göre yardım kapasitesini artırarak daha fazla mağdura ulaşmayı hedefliyoruz.
“DAĞITIMLARDA KORONAVİRÜSE KARŞI
HER TÜRLÜ TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ”
Isparta İHH olarak; Kampanya kapsamında vakıf, internet sitesi üzerinden bir yardım talep formu açtı. Bu çerçevede gelen talepleri hızlıca analiz edip en kısa zamanda ailelere geri dönüş yapabilmek amacıyla bir komisyon oluşturuldu. Koronavirüse karşı sosyal mesafeye dikkat edilerek, maske ve eldiven takılarak üst düzey tedbirlerin alındığı komisyonda yönetim kurulu üyelerimiz çalışmalarını sürdürmektedirler.
“Ş. KARAAĞAÇ VE GELENDOST İLÇELERİMİZDE DE DAĞITIMLAR DEVAM EDİYOR”
Isparta İHH olarak bizim koordinatörlüğümüzde il merkezinin yanı sıra Ş. Karaağaç ve Gelendost İlçe Temsilciliklerimiz de gıda yardımlarını sürdürmektedirler. Gerek il merkezimizde gerekse ilçelerimizde acil ihtiyaç durumunu tespit edilen muhtaç ailelerin bizzat evlerine giderek yardım paketlerimizi vatandaşlarımıza vermekteyiz. Arkadaşlarımız sadece dağıtım yapmakla kalmıyor ayrıca ailenin nakdi yardıma ihtiyacı olup olmadığını da yerinde gözlemliyorlar” dedi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °