Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Isparta İHH’dan UYUMDER’e Ziyaret

Isparta İHH’dan UYUMDER’e Ziyaret

ISPARTA 2.07.2022 06:07:00 0
Isparta İHH’dan
UYUMDER’e Ziyaret
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Yönetimi, Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin (UYUMDER) Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiler.
 
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği yönetimi, toplumun sorunlarına parmak basmaya devam ediyor. Isparta İHH yönetimi son olarak dün Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin Eğirdir Yolu üzerindeki Dernek Merkezi ve aynı zamanda Rehabilitasyon ve Hizmet Binasını ziyaret ederek uyuşturucu ile mücadele eden çocukların sorunları ve çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulundular.
ISPARTA İHH HEYETİ
MERKEZİ GEZDİ
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil ve Yönetim Kurulu ile Kadın Kolları Başkan ve yönetiminin katıldığı ziyarette, İHH heyetini UYUMDER Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil karşıladı. Erbil, İHH heyetine merkezi gezdirdi ve yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak ayrıntılı olarak bilgilendirdi.
ERBİL; “BİZ BU YOLA
7 YIL ÖNCE ÇIKMIŞTIK”
İHH Heyetine merkezi gezdirdikten sonra yapılan sohbet toplantısında açıklamalarda bulunan Isparta Uyuşturucu ile Mücadele Derneği (UYUMDER) Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil; “Öncelikle bizleri düşünüp ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Zaten İHH bize her zaman yardımcı ve destek oluyor. Sizlerden Allah razı olsun. Biz bu işe çocuklarımızdan dolayı Dernek Başkanımız İbrahim Uzunköprü arkadaşımla 7 yıl önce çıktık ve derneğimizin ilk temellerini attık. Yedişehitler Mahallesinde bir bodrum katta başladığımız bu çalışmamızı daha sonra Belediyemizin destekleriyle Gölcük’te Belediyeye ait tesislerde sürdürdük. Vali Vahdettin Özkan döneminde konu Valiliğe intikal etti ve şuanda içinde bulunduğumuz merkezin yapımına başladık. Buranın yapımında Vahdettin valimizin yanı sıra geçen dönem ilimizde valilik yapan Şehmus Günaydın valimizin de emekleri var.
“MERKEZİMİZDE 30 KİŞİ
REHABİLİTE EDİLMEKTEDİR”
Bugüne kadar 400 kişiyi burada tedavi ettirdik ve büyük çoğunluğunu uyuşturucudan kurtardık. Şuanda merkezimizde yaşları 18 ila 35 arasında değişen 30 kişi uyuşturucu ile mücadele etmektedir. İnşaallah, biz bunların hepsini bu illetten kurtaracağız. Buna tüm yüreğimizle inanıyoruz” dedi.
AKÇİL; “EV SAHİPLİĞİNDEN DOLAYI
UYUMDER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Daha sonra bir konuşma yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil; “Evet, uyuşturucu illeti toplumumuzun kanayan bir yarası. Hatta en önemli sorunlarından birisi. Sizler de bu illete bulaşan gençlerimizin kurtulmaları adına yoğun bir mücadele veriyorsunuz. Neticede burada bir eğitim verilmektedir. Burada uyuşturucuyla mücadele eden gençlerimiz rehabilite edilmektedir. Isparta İHH olarak bizler sizlere elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda kapımız sizlere sonuna kadar açıktır” dedi.
“UYUMDER SON DERECE
ÖNEMLİ BİR HİZMETİ İFA EDİYOR”
Zaman buldukça bu tür toplumun sorunlarına eğilen Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etmeye gösterdiklerini vurgulayan Isparta İHH Temsilcisi Akçil, konuşmasının devamında; “Bugün burada çok önemli bir iş yapan veya hizmet eden bir Sivil Toplum Kuruluşunun yani UYUMDER’u ziyaret ettik. Bilindiği gibi, uyuşturucu olayı son yıllarda kullanım sayıları iyice artan bir toplum belası. Toplum olarak bu illetten bir an önce kurtulmak için çaba gösteriyoruz. UYUMDER’deki arkadaşlar da bu noktadan yola çıkmışlar ve son derece önemli yol kat ederek derneğin hizmetlerini bugünkü duruma getirmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum.
“BU ÇOCUKLARI REHABİLİTE ETMEK
VE EĞİTMEK KOLAY BİR İŞ DEĞİL”
Bu işin son derece zor olduğunu biraz önce yaptığımız inceleme gezisinde ve Yaşar Hocamızın anlatımlarında gördük. Zira, bu iş tamamen gönüllülük esasına göre yürütülen bir iş. Yani bir kişiye 10 bin lira maaş verseniz bu işi yaptıramazsınız. Bu işi büyük kılan sebep her işi kendilerinin yapması. Burada hobi bahçeleri var, hayvan besleme bölümleri var. Ağaç İşleri Atölyesi var. Buralarda uyuşturucu ile mücadele eden çocuklarımız eğitim görüyorlar. Kendilerini uyuşturucunun etkisinden kurtarıp hayata hazırlıyor veya bağlanıyorlar.
“UYUMDER BİR ADIM ÖNDE”
Buradan şunu özellikle söylemek isterim ki, UYUMDER ildeki en faydalı STK’ların başında gelmektedir. Yani UYUMDER diğer STK’lara göre bir adım öndedir. Bu çocukları burada rehabilite etmek, ardından eğitmek öyle kolay bir iş değildir. Ben, bu ziyaretimizde ev sahipliğinizden dolayı UYUMDER Başkanımız İbrahim Uzunköprü’nün şahsında emeklerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Yönetiminin, Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin (UYUMDER) Rehabilitasyon Merkezine yapmış olduğu ziyaret programı Merkezin önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
ISPARTA İHH’NIN UYUMDER’E ZİYARETİNDEN GÖRÜNTÜLER;






 

Anahtar Kelimeler: ziyaret ihhdanuyumdere ısparta
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °