Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta İHH’dan; Pakistana Acil Yardım Kampanyası

Isparta İHH’dan; Pakistana Acil Yardım Kampanyası

ISPARTA 29.08.2022 15:30:00 0
Isparta İHH’dan; 
Pakistana 
Acil Yardım
Kampanyası
İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Pakistan’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle ortaya çıkan insani yardım ihtiyacını karşılamak için Pakistan’a Gıda, Kıyafet, Battaniye ve Hijyen paketi kampanyası başlatıldığını belirterek; “Tüm yardımsever vatandaşlarımızı Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını sarmak için kampanyaya katılmaya davet ediyorum” dedi.
 
PAKİSTAN’DA SEL FELAKETİ…
Pakistan'da 14 Haziran'dan bu yana etkili olan muson yağmurları sebebiyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 1061'e yükseldi. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) verilerine göre, ülkede son 24 saatte 119 kişi öldü, 71 kişi yaralandı. Ülke genelinde 14 Haziran'dan bu yana etkili olan şiddetli yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1061'e çıktı, 1575 kişi yaralandı.
AKÇİL; “BU ZOR GÜNLERDE PAKİSTANLI
 KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLALIM”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, söz konusu kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada; “Pakistan’da meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketi meydana gelmiştir. Ortaya çıkan insani yardım ihtiyacını karşılamak için Pakistan’a yardım malzemelerini taşıyan bir TREN gönderilecektir.
“YARDIMLARINIZI
BEKLİYORUZ”
Biz de, Isparta İHH olarak Pakistan’a; Gıda, Kıyafet. Battaniye ve Hijyen paketi konusunda yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Bu doğrultuda, çalışmaya gayret edilmesi noktasında tüm yardımsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Kampanyamız 31 Ağustos’ta bitecek olup, toplanan yardımlar bu tarihte gönderilecektir” dedi.
YARDIMLAR NASIL ULAŞTIRILACAK?
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, yardım yapmak isteyen vatandaşların isterlerse İHH Isparta Temsilciliğinin Cumhuriyet Caddesi 1602 Sokak No.4 Kat:2 adresindeki merkezimize gelerek isterlerse de IBAN: Isparta Vakıf Katılım Bankası Isparta İnsani Yardım Derneği’nin TR 75002100000006569460001 nolu hesabına para yatırarak yardımlarını gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °