Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta İHH’dan Başkan Başdeğirmen’e; Suriye Daveti

Isparta İHH’dan Başkan Başdeğirmen’e; Suriye Daveti

ISPARTA 31.01.2021 17:32:00 0
Isparta İHH’dan Başkan Başdeğirmen’e; 
Suriye 
Daveti
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i Suriye’nin İdlib kentine davet ederek; “Yaptığınız yardımları yerinde görebilirsiniz” dedi.
 
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Söz konusu ziyarete; Başkan Akçil’in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Uygun, Yunus Özler, Himmet Gürdal, Mücahit Ramazan Baygün katıldı.
AKÇİL; “”SİZİN
DESTEĞİNİZ BİZE GÜÇ VERİYOR”
Geçtiğimiz gün gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil; “Geçen 10 Aralık’ta Suriye’ye İHH öncülüğünde bir yardım tırı gönderdik. Allah razı olsun, sizin öncülüğünüz bize güç verdi. Biz Burdur ile birlikte bir tırı gönderelim derken, Allah’a şükür sizlerin desteğiyle biz Isparta’dan bir tır Burdur’da bir tır gıda yardımı gönderdi.
“10 VEYA 15 ŞUBAT’DA İKİNCİ
YARDIM TIRINI GÖNDERECEĞİZ”
Bu kışın çıkması için 350 tır yetmiyor, 1000 TIR’lık bir yardıma ihtiyaç var. Bundan hareketle ikinci tır ile ilgili biz adımızı attık. 10-15 Şubat gibi buradan bir tır daha göndermek için kolları sıvadık, bununla ilgili de sizleri bilgilendirmek istedik. Bu insanların ihtiyaçlarını gidermek anlamında hayırlı bir çalışma” ifadelerinde bulundu.
UYGUN; “ALLAH’A ŞÜKÜR
HEDEFİMİZİN ÜZERİNE ÇIKTIK”
Isparta İHH Başkan Yardımcısı Ruhi Uygun da konuşmasında, Suriye İdlib’te insanlara briketten ev yapımına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uygun; “Çok şükür 10 bin hedef konmuştu şu an 15 bin hedefine ulaşıldı. Isparta Belediye başkanımız olarak sizlerin de o kapıyı açmanız bizi de cesaretlendirdi. 20 tır yaklaşık 50 bin briketten göndermek suretiyle orada 54’üncü ev yapıldı. Isparta’nın şu anda İdlib’te Gül Şehri diye bir mahallesi var” dedi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “İHH OLARAK HER
ZAMAN MAĞDURUN YANINDA OLUYORSUNUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve gerek Diyanet Sen, gerekse İHH olarak yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Osman Akçil ve yönetime teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Sizlerden Allah razı olsun. Sizler vesile oluyorsunuz, aç, açıkta olanları buluyorsunuz takip ediyorsunuz ve bu insanlara da faydalı olmak için mücadele veriyorsunuz. Bu hem ülkemize hem de yurt dışında nerede ihtiyaç sahibi var onların peşinde koşuyorsunuz.
“YARDIMLARIMIZA
DEVAM EDECEĞİZ”
Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, bize vesile oluyorsunuz. Sizler olmasaydınız zor durumda olan bu insanların hepsini tanımamız mümkün değildi” şeklinde konuştu. Belediye olarak merkezde, köylerde, ilçelerde ihtiyaç sahiplerini bulup onlara yardımcı olduklarını belirten Başkan Şükrü Başdeğirmen, “Şu ana kadar son iki ay içerisinde merkez ve köyler dahil evi olmayan 10 vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Yine bunun yanında çok sayıda ihtiyaç sahibinin yanında olduk. Evinde kapısı, penceresi olmayana, çatısı akana, odunu, kömürü olmayana her türlü yardımı yapıyoruz. Yeter ki bize ihtiyaç sahibi vatandaş bildirilsin. Mahallesinde ihtiyaç sahibi insanlar bize bildirilsin ki sorunlarını, ihtiyaçlarını biz çözelim. Bu konuda çok güzel bir ekip oluşturduk. Gıda, giyim, yakacak olsun, evinin yaşam alanı olsun, engelli ise engelli aracı olsun her türlü konuda gönül belediyeciliği çalışması içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bize öncelikle belediyeciliğin, gönül belediyeciliği olduğunu ve buna göre hareket edilmesi gerektiğini öğretti. Bizde bu yolda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına koşuyoruz” dedi.
“BİZİM DE BU YEMEKTE BİR TUZUMUZUN
OLMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”
İHH’nın öncülüğünde düzenlenen kampanyaya destek vererek Suriye’de yapılan evlere vesile olduklarını anlatan Başkan Başdeğirmen, “Isparta Belediyesi olarak göndermiş olduğumuz briketlerden 54 adet ev yapıldığını belirttiniz. Bizde bundan son derece mutlu oluyoruz. 54 evin yapılması demek yaklaşık 200-250 insanın barınması demek. Bizler sıcakta olurken, o insanların karda, çamurda kalmasına yüreğimiz dayanmaz. İmkanlarımız dahilinde ihtiyaç olduğunda bizlerde yine destek olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °