Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Halkı Kısıtlama Kararlarından Memnun; Vaka Sayılarını Düşürür!

Isparta Halkı Kısıtlama Kararlarından Memnun; Vaka Sayılarını Düşürür!

ISPARTA 6.12.2020 16:02:00 0
Isparta Halkı Kısıtlama Kararlarından Memnun; 
Vaka
Sayılarını
Düşürür!
Ispartalı vatandaşlar, kısıtlama kararlarının vaka sayılarını düşüreceklerinden emin. Koronavirüs (Covit-19) tedbirleri kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Isparta'da da önceki akşam 21.00 itibari başlayan ve Pazartesi 05.00’te sona erecek olan kısıtlama kararlarından memnun.
 
Sokağa kısıtlaması kararını olumlu karşılayan vatandaşlar, uygulama ile birlikte vaka sayılarında azalış olacağına da inandıklarını belirttiler. Ispartalı vatandaşlar yurt genelinde 2 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, bunun yakın zamanda olmasa da ilerleyen günlerde vaka sayılarının azalmasına olumlu yansıyacağını dile getirdiler.
KAYMAKKAPI
MEYDANINDA YOĞUNLUK YOK!
Kentin en işlek noktalarından biri olan Kaymakkapı Meydanında insan kabalağının azaldığı gözlenirken, vatandaşların meydandaki banklarda da sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde aralıklarla ve maskeli oturmaları da dikkatlerden kaçmadı. Önceki dönemlere nazaran ayrıca sokakta yürüyen vatandaşlarında maskelerini çoğunlukta doğru takmaları ise bir başka dikkat çekici konu oldu.
DAHA ÇOK DİKKAT EDİYORLAR…
Çocukların dahi sokakta ebeveynleri ile birlikte maske takmaları da toplum eskiye nazaran vakalarda yaşanan artış üzerine korona virüsü olması gerektiği gibi daha çok dikkate aldıklarını gözler önüne serdi.
MEYDANDA GÜVENLİK
GÖREVLİLERİ GÖREV YAPIYOR
Kısıtlama kararı ile ilgili görüşlerini açıklayan vatandaşlar kısıtlama kararının daha fazla uzatılmasının yanında kurallara uymayanlar hakkında daha fazla yaptırım uygulanması gerektiğini dile getirerek özellikle cezaların caydırıcı olması gerektiğini ifade ettiler.
Öte yandan, Kaymakkapı Meydanında görevlendirilen özel güvenlik görevlilerinin de tedbirlere uyulması konusunda denetim yaparak ve uyarılarda bulundular.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °