Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi; Türkiye’de Bir İlki Başardı

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi; Türkiye’de Bir İlki Başardı

ISPARTA 22.02.2022 11:41:00 0
Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi; 
Türkiye’de 
Bir İlki 
Başardı
S.S. Isparta 18 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli düzenlemesindeki şartları taşıyan kurum ve kuruluşlara verdiği ‘Erişebilirlik Belgesi’ni almayı başardı. Bakanlığın Kooperatife verdiği Erişebilirlik Logoları Kooperatif Başkanı Faruk Daşdöner ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük tarafından Halk Otobüslerine yapıştırıldı.
 
Dün konu ile ilgili olarak S.S. Isparta 18 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifinde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, engelli düzenlemesindeki şartları taşıyan kurum ve kuruluşlara erişilebilirlik belgesi verdiğini ve Isparta’da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin bu belgeyi almaya hak kazandığını belirterek; “Engelliler Kanunu’nda yapılan düzenleme ile Bakanlığımız tarafından 81 il erişilebilirlik şartlarını sağlayan kuruluşlara Erişilebilirlik belgesi veriliyor.
“HALK OTOBÜSLERİ KOOPERATİFİMİZ
BU BELGEYİ ALMAYA HAK KAZANDI”
Dezavantajlı grupları topluma kazandırmak için gerçekleştirilen uygulama kapsamında Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi de Erişilebilirlik belgesini almaya hak kazandı. Verilen belgenin ardından Bakanlık, engelsiz uygulamanın görünürlüğünü artırmak amacıyla erişilebilirlik logosu oluşturdu. Erişilebilirlik logosu Türkiye’deki toplu taşımada ilk kez Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifimize verildi” dedi.
DAŞDÖNER; “HİZMET
KALİTEMİZİ BİR KAT
DAHA ARTIRDIK”
S.S. Isparta 18 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner de konuşmasında; “Otobüslerimiz engellilerin son derece rahat bir şekilde inebilmesi ve binebilmesi için dizayn edilmiştir. Türkiye’de bir ilki başararak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli düzenlemesindeki şartları taşıyan kurum ve kuruluşlara verdiği ‘Erişebilirlik Belgesi’ni almaya hak kazandığımızdan dolayı çok mutluyuz. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Yakup Kütük’e teşekkür ediyorum” dedi.
HALK OTOBÜSLERİ
‘ERİŞEBİLİRLİK’ STATÜSÜNE KAVUŞTU
Törende yapılan konuşmaların ardından ‘Erişebilirlik’ Logoları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük ve Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner tarafından otobüsleri yapıştırıldı.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °