Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner; Mesai Saatlerinde Çeşitlendirme Olursa Sosyal Mesafe’de Sıkıntı Olmaz

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner; Mesai Saatlerinde Çeşitlendirme Olursa Sosyal Mesafe’de Sıkıntı Olmaz

ISPARTA 23.06.2020 09:15:00 0
Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner; 
Mesai Saatlerinde
Çeşitlendirme Olursa
Sosyal Mesafe’de
Sıkıntı Olmaz
Isparta S.S. 18. Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif olarak pardemi sürecinde maske ve sosyal mesafeye son derece dikkat ettiklerini belirterek; “Ancak, mesai başlama ve bitiş saatlerinde ister istemez yoğunluk oluyor. Bunun önüne geçmek için kurum ve kuruluşların mesai saatlerinde çeşitlendirme olabilir” dedi.
 
BAŞKAN DAŞDÖNER; “MESAİ
SAATLERİ AYNI OLMAMALI”
Toplu Taşıma işinin son derece önemli ve şehirlere hayat veren araçlar olduğunu vurgulayan Isparta S.S. 18. Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Isparta’da kamu, kurum ve kuruluşların mesai giriş ve çıkışları aynı saatte olmamalı, çeşitlendirme yapılmalıdır.
“YENİ NORMAL DÖNEMDE DE
TEDBİRLİ İLERLİYORUZ”
Biz Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak, Koronavirüs (Covid – 19) sürecindeki başarımızı yeni normal dönemde de sürdürmek istiyoruz. Isparta Belediyesi ile işbirliğinde pandeminin pik yaptığı dönemde yolcu ve şoför güvenliği için önemli tedbirler alan ve bu süreci başarı ile tamamlayan bir kuruluşuz. Yeni normal süreçte de tedbirli ilerliyoruz. Zira, toplu taşıma hizmeti verirken sosyal mesafe kuralına çok önem veriyoruz.
“HASTALIK DAHA İLİMİZE GELMEDEN BİZ
ARAÇLARIMIZI DEZENFEKTE ETMEYE BAŞLADIK”
Bilindiği gibi toplu taşıma şehirlere hayat veren araçlardır. Sabahın ilk ışıklarından gecenin geç saatlerine kadar şehirde yaşayan insanları taşıyan araçlardır. Gerçekten şehirlerin olmazsa olmazıdır. Koronavirüs (Covid – 19) sürecinde sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bu salgının duyulmaya başladığı günden itibaren ‘ne yapabiliriz’ noktasında araştırmalar yaptık. Belediyemiz ile yaptığımız görüşmelerde tedbirlerin ocak ayından itibaren başlamasına karar verdik. Dezenfektan işlemlerine ocak ayında başladık. Hastalık daha Isparta’mıza gelmeden önlemlerimizi almaya başlamıştık.
“ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ, EN
ZOR DÖNEMİ KAYIPSIZ ATLATTIK”
Bu süreçte Belediye Başkanımızla istişare halinde olduk. Toplu taşımanın sürdürülebilirliği anlamında görüşmelerimiz oldu. Riskli grupta yer alan şoförlerimiz fedakarca görev yaptılar. Şoförlerin sağlığı ve yolcuların hijyen noktasında çalışmalar yaptık. Şükürler olsun bu süreci zararsız atlattık. Başka yerlerde KOVİD-19’den vefat eden şoförlerimiz oldu. Şükür Isparta’da vaka görülmedi. Şoförlerimize şoför kabini yaptık. Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak bu süreci en iyi atlattığımıza inanıyorum” dedi.
“BAZI KURUMLARIN MESAİ
SAATLERİ ÇEŞİTLENDİRİLMELİ”
Kooperatif Başkanı Faruk Daşdöner konuşmasının devamında; “Bu süreçte sefer sayısını minimuma düşürdük. Evde kal çağrıları ile vatandaşın evde kalması isteniyordu. Zaten yolcu sayımız yüzde 10’a kadar düşmüştü. Biz de az sayıda binen yolcuya yönelik mesafe tedbirlerimizi aldık. Çalışma düzenimiz ile alakalı yen normal döneme geçtik. Tedbirlerimizi aldık. Sefer sayılarımızla alakalı çalışmalarımızı yürüttük. Yen normalde toplu taşıma le alakalı yenilikler yapmak gerekiyor. Pik saatlerinin yayılması gerekiyor. Üniversite rektörlükleri, kamu ve kuruluşlarla, Milli Eğitim ile giriş ve çıkış saatlerine ilişkin düzenlemeler yapılmalı. Bu araç sayısı ile bu yolcu potansiyelini kaldırmak mümkün değil. Mesai giriş ve çıkışlarda çeşitlendirme yapılması gerekiyor. Sefer sayılarını artıracağız. Bazı mahallelere 4 araç giderken, belki 5 olacak. Çünkü sosyal mesafe konusu çok önemli. Vatandaşların sosyal mesafesine daha fazla dikkat edeceğiz.
“VATANDAŞLARIMIZI KORONADAN
KORUMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Gülkart başvurularımızı artık internet üzerinden alacağız. Kaymakkapı Meydanı’nda büyük kuyruklar oluşuyordu. Özellikle öğrencilerin geldiği zamanda. Başvurular artık internetten yapılacak. Biz de şehrin 4 noktasında kartları dağıtacağız. Belediyemiz YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı’na resmi yazı ile başvurdu. YÖK ve Milli Eğitim’in veri tabanına bağlanarak öğrencilerin teyidi yapılacak. İnsanların sosyal mesafeden dolayı bir araya gelmemeleri için elimizden geleni yapacağız.
“BİZ DE BELEDİYE
BAŞKANIMIZDA HEYECAN VAR”
Türkiye Halk Otobüsleri Birliği’nde olmam dolayısıyla çok iyi biliyorum. Isparta, en genç araç filosuna sahip. Yatırımlarımız devam edecek ama şu an önümüzü göremediğimiz için net bir şeyler söyleyemiyoruz. Mobil uygulamaya geçtik, yeni dönemde daha aktif hale gelecek. Otobüs duraklarına bilgilendirme ekranı yapıyoruz. 6 tane oldu, 10 tane daha yapıyoruz. Şükrü Başkanımızın göreve gelmesi ile Esnaf Odaları Başkanımız Ahmet Tural’ın da desteğiyle çok güzel işler yapmaya başlamıştık. İnşallah bu süreçten sonra hizmetlere devam edeceğiz. Biz de heyecan var, belediye başkanımız da heyecan var. İnşallah Isparta’mıza güzel hizmetler kazandıracağız.
“YENİ VE REFAH BİR
YERE KAVUŞACAĞIZ”
Mevcut yerimiz ana arter üzerinde kaldı. Ticari canlanma oldu. Belediye Başkanımıza seçimlerden önce buranın yetersiz geldiğini söylemiştik. Kendisinin bize sözü olmuştu. O dönemin Şoförler Odası Başkanı Ahmet Başkanımızın da desteğiyle üst tarafta Halk Otobüsler ve Ser-Tur için bir kompleks yeri için tahsis yapıldı. İnşallah daha ferah bir yere taşınacağız.
“KORONAVİRÜS NEDENİYLE BİR YOLCUNUN
BİZE MALİYETİ 19 TL’YE KADAR ÇIKTI”
Koronavirüs (Covid – 19)’dan tüm esnaflarımız olumsuz yönde etkilendi. Bir çok esnafımız dükkanını kapatmak durumda kaldı. Fakat Halk Otobüslerinin farklı bir yapısı var. Zarar da etse o tekerin dönmesi gerekiyor. Toplu taşıma çok maliyetli bir sektör. Bize bir yolcunun maliyet 2 TL. KOVİD sürecinde bir yolcunun maliyeti 19 TL’ye kadar çıktı. Biz bu kamu hizmetini vermeye devam ettik. Bu sadece Isparta’nın sorunu değildi. Tüm illerde toplu taşıma sektöründe ciddi sıkıntılar vardı.
“TEKERİN DÖNMESİ İÇİN BİZE DESTEK
VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Fatma Şahin’in de desteğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımıza Fatma Şahin başkanımız sayesinde sıkıntılarımızı ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın isteğiyle Nisan ayında mecliste tüm siyasi partilerin desteği ile toplu taşımanın desteklenmesi için kanun çıktı. TBMM’de belediyelere yetki verildi. Sayın Başkanımız süreci hızlandırarak olağanüstü meclisi topladı. Bize destek verilmesi için konuyu meclis gündemine getirdi. Belediye Başkanımız başta olmak üzere Ak Parti, MHP ve İYİ Parti meclis üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °