Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta Halk Eğitimi Merkezi’nden; Canlı Performans

Isparta Halk Eğitimi Merkezi’nden; Canlı Performans

ISPARTA 3.06.2021 13:22:00 0
Isparta Halk Eğitimi Merkezi’nden; 
Canlı 
Performans
Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla Hayat Boyu Eğitim Haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliler kapsamında dün de Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında merkezde Bağlama, Keman ve Gitar kurslarına katılan kursiyerler ile HEM Halk Oyunları ekibi tarafından canlı müzik performansı gerçekleştirildi.
 
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezlerinde açılan kursların tanıtımını yapmak ve vatandaşlara göstermek amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ geçtiğimiz Salı günü başladı ve tüm hızıyla devam ediyor.
ISPARTA HEM KURSİYERLERİ
TARAFINDAN CANLI PERFORMANS
Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın ilk etkinlikleri 1 Haziran Salı günü yani önceki gün gerçekleştirilmişti. Hafta etkinliklerinin dünkü bölümünde ise 16.00 – 18.00 saatleri arasında Isparta Valiliği önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında hem Resim – Tezhip – Çini – Rölyef Kurslarının Sergisi açıldı hem de Merkezde açılan Bağlama, Keman ve Gitar kurslarında eğitim gören kursiyerler tarafından sunulan müzik dinletisi ve Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından canlı performans gösterileri sunuldu. Gösteriler, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
KARADEM; “VATANDAŞLARIMIZA MÜZİK DİNLETİSİ
VE HALK OYANLARI GÖSTERİSİ SUNDUK”
Söz konusu etkinlikler ile ilgili olarak bir açıklama yapan Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Niyazi Karadem; “Bilindiği gibi, Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezimizde açılan kursların tanıtımını yapmak ve vatandaşlara göstermek amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasının ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ olarak kutlanacağını ve bunu geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini bize bildirdiler. Bu doğrultuda, zengin içerikli bir etkinlik dizisi hazırladık. Bu doğrultuda, haftanın ikinci günü olan 2 Haziran Çarşamba günü itibariyle ilimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında hem Resim – Tezhip – Çini – Rölyef Kurslarının Sergisi açtık hem de Merkezimizde açılan Bağlama, Keman ve Gitar kurslarında eğitim gören kursiyerler tarafından sunulan müzik dinletisi ve Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından canlı performans gösterileri sunduk.
“AÇTIĞIMIZ KURSLARDA MÜZİK
TUTKUNLARINI AĞIRLIYORUZ”
Bilindiği gibi biz yıl boyunca merkezimizde müzik aletlerinin çalınması konusunda açtığımız kurslarla müzik tutkunlarını ağırlıyoruz. Düzenlediğimiz bu kurslar verilen müzik eğitimleri 7’den 70’e her yaştan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bağlamada gitara, neyden kemana kadar birçok farklı müzik eğitiminin verildiği kurslarda yüzlerce kursiyerimiz eğitim görüyor. Uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen bu müzik aletleri çalma kurslarımıza her yaştan kursiyer katılırken, gerçekleştirilen eğitimlerde müziğin temel öğeleri, bağlama, keman ve gitar gibi müzik aletleri çalmada duruş ve tutuş şekli gibi temel teknikleri konuları öğretiliyor.
“GELECEĞİN
SANATÇILARI YETİŞİYOR”
Dolayısıyla, kursiyerlerimiz bu kurslarda hem keyifli zaman geçirip hem de tercih ettikleri müzik aletini çalmayı öğrenmenin keyfini yaşıyorlar. Uzman eğitmenlerimiz tarafından yürütülen eğitimlerde, kursiyerlere diğer teknikler konusunda eğitimler veriliyor. Aynı şekilde bağlama kursunda da eğitimler veriliyor. Sonuçta, bu kursiyerlerimiz bir anlamda geleceğin sanatçıları konumundalar. Zira, merkezimizde öğrendikleri müzik aletlerini çeşitli etkinliklerde çalarak becerilerini ortaya koyuyorlar” dedi.
“BUGÜN BURADA VATANDAŞLARIMIZIN
KALPLERİNE DOKUNDUK”
Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde düzenledikleri müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileriyle vatandaşın kalplerine dokunduklarını ve onları biraz olsun neşelendirdiklerini düşündüğünü vurgulayan HEM Müdürü Karadem; “Merkezimizde verilen eğitimler sayesinde kursiyerlerimiz bugün burada yeteneklerini yansıttılar. Yaptıkları müzikli canlı performans ve söyledikleri türkü ve nağmeler ile kalplere dokunduğumuzu düşünüyorum” dedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °