Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Halk Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen; Hayat Boyu Öğrenme Haftası Başladı

Isparta Halk Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen; Hayat Boyu Öğrenme Haftası Başladı

ISPARTA 1.06.2021 20:30:00 0
Isparta Halk Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen; 
Hayat Boyu 
Öğrenme Haftası
Başladı
Isparta’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla Hayat Boyu Eğitim Haftası etkinlikleri bugün itibariyle başladı.
 
BU YIL İLK DEFA DÜZENLENİYOR
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından halk eğitim merkezinde açılan kursların tanıtımını yapmak ve vatandaşlara göstermek amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ başladı. Bakanlığın bunu geleneksel hale getirmeyi hedefliyor.
ETKİNLİKLER HAVA MUHALEFETİ
NEDENİYLE YER DEĞİŞTİRDİ
Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın ilk etkinliği bugün saat 16. 00 – 18.00 saatleri arasında 6 Mart Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Spor Kursları Gösterisi çerçevesinde Dart – Teakwondo – Okçuluk gösterileri ile başladı. Atatürk Stadyumunda yapılması planlanan gösteriler, hava muhalefeti nedeniyle 6 Mar Spor Salonunda alındı.
VALİ SEYMENOĞLU KATILDI
Bu yıl ilk defa yapılan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin bugünkü bölümüne; Vali Ömer Seymenoğlu, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Güçlü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Öğretmenler, Kursiyerler ve Kursiyerlerin velileri katıldı. Spor Salonunda yapılan gösteriler, ödül töreni ile sona erdi.
MİLLET
KIRAATHANESİNDE
SERGİ AÇILIŞI
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin ilk gün ikinci etabı ise eski Milli Eğitim Müdürlüğündeki Millet Kıraathanesinde gerçekleştirildi. Buradaki etkinliklere ise Vali Ömer Seymenoğlu, İşkur İl Müdürü Mustafa Höke ve Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Güçlü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Öğretmenler, Kursiyerler ve Kursiyerlerin velileri katıldı. Buradaki etkinlikler, Vali Ömer Seymenoğlu tarafından tarihi binanın salonunda düzenlenen Resim, Çini, Tezhip ve Cam Boru Üfleme Sergilerinin açılış kurdelasının kesilmesi ile başladı. Daha sonra Vali Seymenoğlu ve beraberindekiler sergileri gezerek eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.
KARADEM; “AMAÇ, HEM’İN
KURSLARINI KAMUOYUNA TANITMAK”
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin bu yıl ilk defa düzenlendiğini ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, hafta etkinlikleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından halk eğitim merkezinde açılan kursların tanıtımını yapmak ve vatandaşlara göstermek amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasının ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ olarak kutlanacağını ve bunu geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini bize bildirdiler. Bu doğrultuda, zengin içerikli etkinlikler hazırladı. Hafta boyunca tüm etkinliklerimizi Koronavinüs pandemisi çerçevesinde maske – mesafe ve hijyen tedbirlerine uyularak gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda; 1 - 7 Haziran tarihlerinde ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında 6 Mart Spor Salonunda etkinliklerimizi tamamladık ve şuanda sayın Valimizin de katılarıyla Millet Kıraathanesinde sergilerimizin açılışını yaptık. Yarın ise, Valilik Önü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında, ertesi günü ise Vakıf Yurdunda ve Halk Eğitim Merkezi Kurs Merkezlerimizde çeşitli etkinlikler yapacağız” dedi.
HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASININ DİĞER ETKİNLİKLERİ
2 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA (YARIN):
Saat 16. 00 – 18.00 arasında
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı (Valilik Önü): Resim – Tezhip – Çini – Rölyef Kurslarının Sergisi.
Müzik Dinletisi: Bağlama – Keman – Gitar.
Halk Oyunları Gösterileri.
3 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE:
Saat 12. 00 – 16.00 arasında
Ek Hizmet Binası (Vakıf Yurdu): El Sanatları – Giyim Üretim Nakış Kursları Sergisi.
4 HAZİRAN 2021 CUMA:
Saat 10. 00 – 16.00 arasında
Merkez Bina: Kurs Merkezleri
HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI
ETKİNLİKLERİNDEN GÖRÜNTÜLER:











Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °