Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Genel Kurulu Yapıldı; Ahmet Tural Rakipsiz Başkan

Isparta Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Genel Kurulu Yapıldı; Ahmet Tural Rakipsiz Başkan

ISPARTA 7.05.2022 15:38:00 0
Isparta Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Genel Kurulu Yapıldı; 
Ahmet Tural Rakipsiz Başkan
Isparta Esnaf Odaları Birliği'nin Genel Kurulu bugün Süleyman Demirel Kongre merkezinde gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan seçimler neticesinde seçimlere tek aday olarak giren mevcut Başkan Ahmet Tural, kullanılan oyların tamamını alarak tekrar başkanlığa seçildi.
 
Isparta’da 27 odanın genel kurullarının tamamlanmasının ardından sıra Esnaf Odaları Birliği'nin Genel Kuruluna geldi. Söz konusu genel kurul bugün Süleyman Demirel Kongre merkezinde gerçekleştirildi. Saat 10.00'da yapılan genel kurulda mevcut Başkan Ahmet Tural tek aday olarak girdi.  
Bu dönem 40. Genel Kurulunu yapan Esnaf Odaları Birliği'nin Genel Kurulu yoğun katılım eşliğinde yapılırken, Birliğe kayıtlı 27 odadan toplam 207 delegenin katıldığı kongrede mevcut başkan Ahmet Tural’ın dışında aday çıkmadı. Birlik Başkanı Tural’ın rakipsiz ve tek aday olarak katıldığı Genel Kurul yaklaşık 2 saat sürdü.
GENEL KURULA İLGİ
BÜYÜK OLDU…
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 40. Genel Kuruluna Vali Ömer Seymenoğlu,  AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, TŞOF Genel Başkanı ve Esnaf Sanatkarları Konfederasyon Genel Başkan Vekili  Fevzi Apaydın, ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler,  Türkiye Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu  Genel başkanı Murat Ağaoğlu,  ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Ak Parti il Başkanı Osman Zabun, MHP il Başkanı Hasan Basri Sönmez, CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, SP il başkanı Abdulbaki Özyurt, Demokrat Parti İl Başkanı Selçuk Özkan, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Mustafa Baş, Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, STK Temsilcileri, Esnaf Odaları Başkanları ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Esnaf Odaları Birliği’nin 40. Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığını TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın yaparken yardımcılığını ise Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ yaptı. Divan Başkanı Apaydın yaptığı kısa konuşmada kongrenin Isparta’ya ve esnaf teşkilatına hayırlar getirmesi dileklerinde bulundu. Apaydın, 2022 yılının kongre yılı olduğunu hatırlatarak tüm meslek odalarının genel kurullarını yaptığını hatırlatarak, “Yapılan kongrelerde bazı mevcut başkanlarımız tekrar seçilerek yollarına devam ederken, bazıları ise  başarısız sayıldı ve değişti. Bugünde Isparta’mızda  Esnaf Odalarımızın Birlik Genel Kurulunu yapmak için buradayız. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Sayın Birlik Başkanımız Ahmet Tural benim çok değer verdiğim  değerli bir arkadaşım ve dostumdur. Görüyorum ki bugün adaysız bir kongre yaptığı için kendisini tebrik ediyorum.  Birçok arkadaşımda adaysız kongre yapıyor onları da tebrik ediyorum. Bu tür kongrelerde bir tek oyun bile çok büyük önemi ve değeri vardır. Bu nedenle kongreler önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle kongrenizin tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.”
Apaydın’ın konuşmasından sonra gündem maddelerine geçildi.  Isparta Esnaf Odaları Birliği’nin dünden bugüne yaptığı faaliyetleri içeren bir tanıtım filmi  izlendi. Tanıtım filminde bugüne kadar görev yapan Birlik Başkanlarından bahsedilirken, Isparta Esnaf Odaları Birliği’nin özellikle pandemi döneminde yaptığı çalışmalara geniş yer verildi.
Kongrede daha sonra gündem maddeleri tek tek ele alınıp yönetim ve denetim kurulları ibra edilirken, tahmini bütçe, aidat, huzur hakları ve diğer konular da tek tek ele alınıp görüşülüp kabul edildi.   Yeni dönem çalışma programı da kabul edildi.
Esnaf Odaları Birliği’nin Genel Kurulunda konuşan Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz’de, “Ben de sizler gibi esnafım. Esnaf babanın esnaf oğluyum. Her zaman sizlerle birlikte oldum.  Çok zorlu günleri geride bıraktık. Özellikle pandemi dönemi çok sıkıntılı geçti.  Pandemi, salgın hastalık ve yangın gibi durumları Allah bir daha bizlere yaşatmasın.  Geçtiğimiz yıl Çandır’daki orman yangınında ne kadar güçlü bir şekilde birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizi gördük.  Ahmet Başkanım iyi ki varlar, ben kendisiyle yol arkadaşlığından hoşnutum.  Esnaf Odaları Birliğimizin Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 
Bu arada Esnaf Odaları Birliği’nin Genel Kurulu’nda konuşan Vali Ömer Seymenoğlu, esnaflardan helallik istedi. Seymenoğlu yaptığı konuşmada, aslında kendisinin bu tür kongrelere yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için pek katılmadığını ancak Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın davetini kıramadığı için  kongreye katılma kararı aldığını hatırlattı. Kendilerinin her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını belirten Vali Seymenoğlu, pandemi dtöneminde yaşanan zorluklara değinerek, “Biliyorum pandemi döneminde çok sıkıntılar çektiniz, aldığımız kararlarla sizleri çok üzdük, sizlerden helallik  almak istiyorum. Ancak pandemi döneminrdeki kararları da almak zorundaydık. Biliyorum kimi zaman pazarlarımızı kimi zaman dükkanlarınızı kapatmak zorunda kaldık. Bu durumdan küçük ve orta ölçekli işletmeler  çok etkilendi. Ama şunu unutmayalım bu ülke çok büyük bir ailedir. Herşeyin üstesinden gelebilecek durumdayız. Ben bu kongremizin tüm esnaf camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
Vali Seymenoğlu’nun konuşmasından sonra kürsüye gelen Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural, Vali Ömer Seymenoğlu için övgü dolu sözlerle bahsetti.  Her zaman Vali Seymenoğlu’nun desteğini yanlarında hissettiklerini kaydeden Tural, “Ben kendisine Isparta’nın Ahi B:abası olarak ilan ediyorum, bunun da kayıtlara geçmesini istiyorum. Kendileri her zaman esnafın yanında olmuşlardır, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Ahi Evran Heykeli Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ve Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz tarafından Vali Ömer Seymenoğlu’na takdim edildi.
SEÇİMLERDE 204 DELEGE OY KULLANDI
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 40. Genel Kurulu sonunda Merkez İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapılan seçimlere geçildi. Tek listenin bulunduğu seçim de  il Merkezi ve ilçelerdeki toplam 27 Esnaf Odasının başkan ve yönetim  kurullarını temsilen toplam 204 delege oy kullandı.  Ahmet Tural başkanlığındaki Isparta Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Asil üyeler şu isimlerden oluşuyor:
İsmail Uygun, Adnan Karcı, İlhan Demirkılınç, Murat Yalkın, Ahmet Gıcır ve Mehmet Demiralay.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Mehmet Yücedağ, Ali Durgut, İsmail Akkaş, Mustafa Hakan Dİvarcı, Hasan Mercan, Hasan Dedeoğlu ve Mehmet Ali Şan.
Denetim Kurulu Asil Üyeler: Yusuf Özmen, Osman Altınsoy, Mehmet Hamdi Şener.
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ahmet Hamdi Takır, Cihan Civil, Hasan Esener.
Disiplin Kurdulu Asil Üyeleri: Sinan Aydın, Hasan Taşyürek, Seçkin Kadir Gündoğdu.
Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Sürmeli Yağcı, Cemal Yılmaz ve Ramazan Ayhan.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °