Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta ‘DEMOKRASİ’ Nöbetinde

Isparta ‘DEMOKRASİ’ Nöbetinde

ISPARTA 16.07.2020 06:07:00 0
Isparta ‘DEMOKRASİ’ Nöbetinde
Isparta’da 15 Temmuz darbe girişiminin 4'üncü yıldönümünde binlerce kişi adını darbe gecesinden alan Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında buluşarak sabaha kadar ‘Demokrasi Nöbeti’ tuttu.
 
15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 4'üncü yıldönümünde binlerce kişi ellerinde bayraklarla dün akşam 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikle bir araya geldi.  

DEMOKRASİ NÖBETİ
SABAHA KADAR SÜRDÜ
Valilik tarafından hazırlanan ve saat 20.00’de başlayan etkinliğin ardından meydanda geçen yıllarda olduğu gibi DEMOKRASİ NÖBETİ başladı.
50 KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE NÖBET TUTULDU
Bu konuda hazırlanan nöbet çizelgesine göre STK’lar 60’şar kişilik gruplar halinde birer saat arayla kendilerine belirlenen saatte meydanda sabah namazına kadar nöbet tuttular.
Buna göre;
Saat 20.00 – 21.00 arasında KADEM, Gazi Dernekleri, Beyazay Derneği.
Saat 21.00 – 22.00 arasında İlim Yayma Cemiyeti, Önder İHL Derneği ve Beyazay Derneği.
Saat 22.00 – 23.00 arasında Esnaf Odaları Birliği ve Birlik Vakfı.
Saat 23.00 – 24.00 arasında Memur – Sen Konfederasyonu ve Hak – İş Konfederasyonu.
Saat 24.00 – 01.00 arasında Kızılay ve Yeşilay Cemiyeti.
Saat 01.00 – 02.00 arasında İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Ensar Vakfı.
Saat 02.00 – 03.00 arasında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD)
Saat 03.00 – 04.00 arasında Cihannüma ve TÜGVA
Demokrasi Nöbetini yerine getirdiler.
AKÇİL VE ARSLAN; “O GECE BÜYÜK BİR
KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞTİR”
Meydanda Demokrasi Nöbetini tutan STK’lardan İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilcisi Osman Akçil, ENSAR Vakfı Isparta Şube Başkanı ve BEYAZAY Derneği Isparta Şubesi Başkan Vekili Yunus Özler, vatanı korumak için değil bir saat günlerce nöbet tutabileceklerini belirterek yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler; “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe teşebbüsüdür ve Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.
“VATANIMIZIN BİR
KARIŞ TOPRAĞINI VERMEYİZ”
Ülkemizin geleceğine kast eden hain kalkışma karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz sel olup meydanlara akmıştır. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi İlimizde de geleceğimize sahip çıkan halkımız, hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır’ dizelerinde dile getirilen şuuru yaşayarak, vatana ölümü pahasına nasıl sahip çıkılabileceğini bir kez daha gösteren ve bunu dünyanın gözleri önünde yapan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz.
BAYSAN; “HER AN ÜLKEMİZİN VARLIĞINA
KASTEDENLERİN KARŞISINDA OLACAĞIZ”
Isparta 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında saat 02.00 – 03.00 saatleri arasında Demokrasi Nöbeti tutan STK’lardan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan da, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara, FETÖ, PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir. Kurulduğu günden itibaren daima büyüyen gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasındaki müstesna yerini alan ülkemiz, 2023 hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümektedir.
“YÜCE TÜRK MİLLETİNİN BİRLİK
VE BERABERLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAK”
Bizi hedeflerimizden alıkoymak, milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır. Ancak şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yönetilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için gövdesini siper eden tüm 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.


 

Anahtar Kelimeler: nöbetinde demokrasi ısparta
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °