Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

‘Isparta’dan bihaber meclis üyeleri var ‘

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Meclisi’nde bazı AK Partili üyelerin kafalarına göre değerlendirmelerde bulunduğunu ifade ederek, “Isparta’nın 15 yıllık kaybı vardır. 15 yıllık kaybın telafi edilmesi için her şeyi yapmaya h

SİYASET 12.05.2016 06:43:00 0
‘Isparta’dan bihaber meclis üyeleri var ‘
Emekli, esnaf ve dar gelirliye yönelik yapılması planlanan toplu konutun yapılacağı alandaki maden sahası alanını TOKİ’ye devir eden Isparta Belediyesi ile bu yönde çalışmalar yapan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Ancak bazı meclis üyeleri bunu anlamıyor ve kafalarına göre açıklama yapıyorlar. Bu nedenle kendilerini samimi görmüyorum” dedi.
DESTEKLERİ İÇİN KENDİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİK
Isparta Belediyesi’nin kısa zamanda yapılamayacak çalışmalara imza attığına dikkat çeken MHP İl Başkanı Yalçın, özellikle TOKİ projesinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in de çalışmalara olumlu yönde katkı sağladığını söyledi. Yalçın, “Isparta’da, Türkiye’de az olan değişik yönetim şekillerden bir tanesi var. Merkezi yönetimde AK Parti, yerel yönetimde Milliyetçi Hareket Partisi var. Siyasetin çok konuşulduğu bir memleket. Uzun zamandır yapılan projelerde birlikte çalışmak için büyük gayret gösterildi. Süreçte herkesin mutlaka bir katkısı olmuştur ama özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra hem ciddi bir hazırlık dönemi hem de bunlarla ilgili sonuç almak için de çalışma programı hazırlandı. Isparta Belediyesi, Türkiye’de yaşanabilir kentler arasında yer alabilmek için kısa sürede yapılamayacak önemli yatırımlar yaptı. Bunun devamında da bu çalışmaların iktidar milletvekilleri tarafından da olumlu bir yaklaşım sergilendiğini hepimiz gördük. Biz de kendilerine teşekkür ettik” dedi.
KAFALARINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPIYORLAR
Öte yandan zaman zaman Belediye Meclisi’nde AK Partili üyelerin çıkışlarını değerlendiren İsa Yalçın, “Isparta’dan ve bu gelişmelerden bihaber olan bazı meclis üyeleri var. Böyle çıkıp kafalarına göre değerlendirme yapıyorlar. Bizde zaman zaman istişare ediyoruz ve bunun sebebini merak ediyoruz. Bu girişimlerin samimi olmadığını düşünüyorum. Cevap verecek bir tarafını görmediğimiz için cevap vermedik. Isparta Belediye Başkanımızın son yaptığı hareketle Ispartalı hemşerilerimizin yanında olduğunu göstermiştir. Bunun engellenmemesi gerekir. Çünkü Isparta’nın 15 yıllık kaybı vardır. 15 yıllık kaybın telafi edilmesi için her şeyi yapmaya hazırız. Sessiz ve samimi bekleyişimizin sebebi bir an önce arka arkaya projelerin hayata geçmesidir. Bunlar hayata geçerse alkışlamak için bekliyoruz. Bu işler yapılmadığı zaman muhalefet edelim de siyaset yapalım yerine inşallah yapılır da memleket hizmet görür anlayışıyla şuanda çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °