Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu Açıkladı; 101 Yetiştiriciye 1,2 Milyon Lira Destek

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu Açıkladı; 101 Yetiştiriciye 1,2 Milyon Lira Destek

ISPARTA 30.01.2022 09:03:00 0
Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu Açıkladı; 
101 Yetiştiriciye
1,2 Milyon Lira 
Destek
Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, ‘Halk Elinde Ülkesel Hayvan ıslahı Projesi’ kapsamında Isparta’da 101 yetiştiriciye 1 milyon 245 bin 736 lira destekleme ödemelerinin hesaplarına yatırıldığını bildirdi.
 
Söz konusu desteğin, şu dönemde zor günler geçiren küçükbaş hayvan yetiştiricileri için bir nefes olduğunu ifade eden Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, ‘Halk Elinde Ülkesel Hayvan ıslahı Projesi’ kapsamında Isparta’da 101 üreticinin 2021 yılı içerisinde destek aldığını bununla ilgili ödemelerin ise geçtiğimiz gün yani 24 Ocak Pazartesi günü yetiştiricilerin banka hesaplarına yatırıldığını söyledi.
BAŞKAN KÖROĞLU; “101 ÇİFTÇİMİZE DESTEK
VERDİK 1,2 MİLYON TL ÖDENEK PARAMIZ GELDİ”
Başkan Köroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Söz konusu ödemeler ilimiz Isparta’da 29 yetiştiricimize Kıl Keçisi Projesi için 390 bin 672 lira, 39 yetiştiricimize Pırıt Koyunu 1 Projesi için 434 bin 012 lira, 33 yetiştiricimize Pırıt Koyunu 2 Projesi için 421 bin 052 lira olmak üzere 101 yetiştiricimize toplam 1 milyon 245 bin 736 liralık destek sağlanmış olup, bu para yetiştiricilerimizin hesaplarına yatırıldı. Yetiştiricilerimiz bu parayı güle güle harcasınlar inşallah.
“KAR VE YAĞMUR
BİZİM İÇİN BEREKETTİR”
Bilindiği gibi, bu zor dönemlerde kar yağışları küçükbaş hayvancılık ve tarımla uğraşanlar için önemlidir. İnşaallah yağışlar böyle devam eder. Bahar aylarında da yetiştiricilerimiz rahat eder. Yaşamda biraz zor olsa da kar ve yağmur yağışları bizim için çok iyi ve önemli bir berekettir.
“ANAÇ KOYUN – KEÇİ DESTEĞİ ÖDEMELERİNİ DE
ÖNE ALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Bahar ayında da yılda bir defa yapılan diğer anaç koyun desteğini alacak yetiştiricilerimize gelecek. Bunu elimizden geldiği kadar erken getirmeye çalışacağız. Geçenlerde genel başkanımız ile de görüşmelerimizde normalde bu destekler Haziran ayını buluyordu. Ama inşallah bu sene Mart ayının sonuna doğru getirtmeye çalışıyoruz’  dedi.
“BAKANLIĞIMIZA
TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yapılan desteklerden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °