Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’daki STK’lar madde bağımlılığı için el ele verdi

Isparta’daki STK’lar madde bağımlılığı için el ele verdi

ISPARTA 2.03.2018 06:05:00 0
Isparta’daki STK’lar madde bağımlılığı için el ele verdi
Isparta’da bulunan sivil toplum kuruluşları madde bağımlılığıyla mücadele için büyük bir proje hazırladı. Projenin ilk ayağı olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda kermes açıldı. Vali Yardımcısı İsmail Akman, 5 gün sürecek olan kermese tüm Isparta halkını davet etti.
 
Isparta’da madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında Yeşilay, El Ele Derneği, Ekonomi Kulübü, UYUMDER, Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Isparta Merkez Muhtarlar Derneği, Muhtarlar Derneği ve IDGEP büyük bir proje hazırladı. Proje kapsamında ilk olarak dün 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda kermes açıldı. Gıdadan tuhafiyeye kadar her ürünün bulunduğu kermesten elde edilecek gelir projede kullanılacak. Kermesin açılışına Vali Yardımcısı İsmail Akman ve STK’ların temsilcileri katıldı.
HER ŞEYİ KAMUYA YÜKLEYİP KENARDA DURMANIN
BİZ STK’LARA YAKIŞMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Kermes hakkında bilgi veren El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, Isparta’mızda bağımlılıklarla ilgili büyük bir organizasyon düzenliyoruz. Her şeyi kamudan beklemeyerek STK’lar bir araya gelerek neler yapabileceğimizi planladık. Bu proje Türkiye’ye örnek olacaktır. Çünkü çok yaygın bir şekilde bağımlılığın yaşandığı ülkemizde, bu bağımlılıklarla ilgili çok güzel bir proje hazırladık. Projemizin ilk ayağı kermes. Sadece El Ele Derneği değil tüm Isparta halkı ve birçok derneğimiz bu konuda bize yardımda bulundu. 5 gün sürecek olan kermese tüm halkımızı davet ediyorum. Hem gıda hem tuhafiye hem de el işi ürünleri çok uygun fiyatlara satılacak. Ailelere dokunmak istiyoruz, aileleri tek tek bilgilendirmek istiyoruz. Bu konuda Isparta halkından gerekli yardımı alacağımıza inanıyorum ve yardım etmelerini istiyorum. Bugün her şeyi kamuya yükleyip kenarda durmanın biz STK’lara yakışmadığını düşünüyorum” dedi.
MÜCADELEDE VATANDAŞI YANIMIZA ÇEKMEK İSTİYORUZ
Vali Yardımcısı İsmail Akman da kermesin madde bağımlılığıyla mücadele açısından önemli olduğunu belirterek, “Yeşilay’ımız ülkemizin ciddi ve eski yardım kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden birisi. Son yıllarda hepimizin bildiği gibi toplumumuzu tehdit eden bağımlılık yapıcı maddeler var. Eski yıllarda Yeşilay’ımızın ağırlıklı olarak görevi alkol ve sigara alışkanlığı ile mücadeleydi. Ama son yıllarda ülkemize musallat olan narkotik dediğimiz uyuşturucu maddeleri var. Uyuşturucu sigara ve alkolden daha ciddi ve insan yaşamını tehdit eden maddelerdir. Bunlar da üzücüdür ki yetişten gençlerimiz arasında yer buluyor. Bu işin maddi boyutu var. Maddi boyutundan dolayı kıymet ifade ettiği için bunun alım satımını yapan şahıslar var. Bu kanun dışı ve suçtur. Adli makamlar ve emniyetimiz bunu çok ciddi şekilde takip ediyor. Ama bunun maalesef tam önüne geçilemiyor. Hükümetimizin üzerinde en çok durduğu konulardan birisi de madde bağımlılığı. Bakanlıklardan oluşan bir yüksek komite kuruldu. Uyuşturucu ile mücadele koordinasyon birimi kuruldu. Bu birim ilimizde de var. Bu kermesimizde vatandaşlarımıza ulaşıp, madde bağımlılığı konusunda dikkatini çekerek, bu işle mücadelede vatandaşı yanımıza çekmek istiyoruz. Her madde bağımlığıyla ilgili ayrı komisyonlar oluşturuyoruz. Gayemiz Isparta’da bu konuda gençlerimizi tehdit eden bağımlılıkla mücadeleyi gerekli şekilde yapıp, halkımızın bu konuda bilgilendirilmesidir.”
Konuşmaların ardından katılımcılar kermesi gezdiler.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °