Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta’daki karpuzcu, simitçi ve mısırcılara kötü haber

O fiyatlar yükseltildi

ISPARTA 8.04.2017 08:13:00 0
Isparta’daki karpuzcu, simitçi ve mısırcılara kötü haber
Şehir Merkezinde çeşitli mevkilerde bulunan geçici büfelerin; Simit, Mısır, Tatlı, Çörek v.s. sezonluk Karpuz Sergileri, İşyerleri önüne konulan masa, sandalye, dondurma dolapları ve ilan – reklam amaçlı açılan standların kullanım bedelleri yükseltildi.
Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Nisan ayı son toplantısında belediye gelir kalemlerindeki fiyatların yeniden belirlenmesi konusu gündeme alındı.
Bu doğrultuda; gündemin ikinci maddesinde bulunan; Şehir Merkezinde çeşitli mevkilerde bulunan geçici büfelerin; Simit, Mısır, Tatlı, Çörek v.s. sezonluk Karpuz Sergileri, İşyerleri önüne konulan masa, sandalye, dondurma dolapları ve ilan – reklam amaçlı açılan standların kullanım bedellerinin belirlenmesi hususunun görüşülmesi konusunda Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Gürsan Taştekin tarafından okundu. Söz konusu raporda; “3 Nisan 2017 tarihli Meclis toplantısında 2017 tarihinde komisyonumuza havale edilen konu hakkında komisyonumuzca yapılan çalışma neticesinde;
Daha önce metrekare üzerinden ücret alınan Manav Sergileri için yıllık 2 bin 500 TL, Karpuz sergileri için sezonluk bin 250 TL, Simit, Tatlı, Börek Büfeleri ve Benzerleri için Yıllık: 1095 TL, Mısır Büfeleri için Yıllık: bin 250 TL ücret alınacaktır.
Ayrıca, İlan – Reklam amaçlı stantlardan günlük 15 TL, İşyerleri önüne konulan masa, sandalye, dondurma dolaplarından günlük 0,50 TL ücret alınacaktır. Mevcut yerler Zabıta Müdürlüğü ile birlikte kontrol edilerek uygunluğu halinde işgal harcı alınacak, uygun olmayan yerler kaldırılacaktır” dedi.
Söz konusu rapor daha sonra; Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Göker tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °