Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da Yeni Adli Yıl Çelenk Sunma Töreni İle Başladı Başsavcı Akbulut; Yeni Adli Yıl Ülkemize Ve Dünyamıza Daha Çok Eşitlik, Adalet Ve Özgürlük Getirsin

Isparta’da Yeni Adli Yıl Çelenk Sunma Töreni İle Başladı Başsavcı Akbulut; Yeni Adli Yıl Ülkemize Ve Dünyamıza Daha Çok Eşitlik, Adalet Ve Özgürlük Getirsin

ISPARTA 1.09.2022 16:00:00 0
Isparta’da Yeni Adli Yıl Çelenk Sunma Töreni İle Başladı Başsavcı Akbulut; 
Yeni Adli Yıl Ülkemize Ve 
Dünyamıza Daha Çok Eşitlik, 
Adalet Ve Özgürlük Getirsin
Isparta’da 2022 – 2023 yeni Adli Yıl açılışı sebebiyle Adliye önünde tören düzenlendi. Başsavcı Mustafa Akbulut ve Adalet Komisyonu Başkanı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene Hakimler, Savcılar ve Avukatlar katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından kürsüye gelen Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut bir konuşma yaptı.
Başsavcı Akbulut, konuşmasında; “Saygıdeğer başkanlarım, hâkim, Cumhuriyet savcısı ve avukatlarımızdan oluşan kıymetli meslektaşlarım, yıllardır teşkilatımızın yükünü omuzlarında taşıyan, elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız olan kıymetli yargı emekçilerimiz ve huzurda bulunan herkesi saygıyla selamlıyorum.
 
1 Eylül 2022 itibariyle başlayan adli yılımızı can-ı gönülden tebrik ediyor, ülkemize ve dünyamıza daha çok eşitlik, adalet ve özgürlük getirmesini Alemlerin Şanlı Rabbinden niyaz ediyorum.
 
Bu vesile ile bir kez daha avukatlarımıza, sağlık çalışanlarına, hakim ve savcılarımıza, kamu görevlilerine, kadınlarımıza, çocuklarımıza, toplumun yardıma muhtaç kesimlerine yönelik şiddet olaylarıyla hukuk çerçevesinde şiddetli bir şekilde mücadele edeceğimizi yineliyorum. Bu ve benzeri şiddet olaylarını şiddetle telin ediyorum. Bunların tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum.
 
Bildiğiniz üzere 2022 yılı yaz kararnamesi ile hakim/savcı sınıfındaki kadromuz neredeyse 1/3 oranında yenilenmiş durumdadır. Bugün itibarı ile merkez ve mülhakatlarımızda savcı sınıfında 35, adli yargıda 43 idari yargıda 11 olmak üzere hâkim sınıfında 54, toplam 89 hâkim ve Cumhuriyet savcısı vazifesinin başındadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızda ve mahkemelerimizde şu an için 372, Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarımızda 300, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzde 34, İcra Müdürlüğümüzde 28 ve İdari Yargımızda 14 olmak üzere toplam 748 yargı çalışanıyla yeni adli yıla girmiş bulunmaktayız.
 
Geçtiğimiz yıl içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığımız ve mahkemelerimiz olarak gelen dosya sayılarıyla müsavi olarak dosyaları sonuçlandırdığımız gözlemlenmektedir. Bu da bizim için bir başarı olarak telakki edilebilir. Biz daha çok soruşturma ve kovuşturma dosyalarını nihayete erdirerek başarı oranımızı yükseltme gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Başsavcılığımıza 18.300 soruşturma dosyası gelmiş, 18.409 soruşturma dosyası muktezaya bağlanmıştır. Daha çok soruşturmayı daha hızlı, daha etkin, adalete ve hakkaniyete uygun şekilde sonuçlandırmayı murat ediyoruz. Bu özveriyi ve gayreti 2023 yılı içerisinde tekrar etme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.
 
Daha önceki konuşmalarımızda defaten tekrar ettiğimiz üzere yineliyoruz; Türk yargısı olarak bizler dil, din, ırk, renk, sınıf, mezhep, zümre, cinsiyet ayrımı yapmaksızın adaleti mülküne, devletine, hukukuna, ahlakına temel yapmış kadim bir medeniyetin çocukları olarak, güçlünün her zaman haklı olmadığı, zalimler karşısında mazlumların, zorbalar karşısında mağdurların korunduğu, haklı olana hakkının derhal, ivedi bir şekilde teslim edildiği, huzur ve barış dolu bir dünyanın hayalini kuruyor ve bu uğurda gayret gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.
 
Başta adalete gönül vermiş aziz milletimizin ve adaleti mülküne temel yapmış alî devletimizin müteakiben siz huzurdaki saygıdeğer meslektaşlarımın, muhterem yargı emekçilerinin ve hizmetine memur edilmekten onur duyduğumuz Isparta halkının yeni adli yılını gönülden kutluyor, ülkemize ve insanlığa huzur, barış, saadet, eşitlik, özgürlük ve adalet getirmesini niyaz ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °