Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’da Vaka Yoğunluğu Bitti; Harita Maviye Döndü

Isparta’da Vaka Yoğunluğu Bitti; Harita Maviye Döndü

ISPARTA 18.04.2022 14:00:00 0
Isparta’da Vaka Yoğunluğu Bitti; 
Harita 
Maviye 
Döndü
Mart ayından bu yana düşme eğiliminde olan Koronavirüs vakaları, Isparta’da da ciddi oranda azaldı. Vakalardaki bu azalma yoğunluk haritasına da yansıdı.
 
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Koronavirüs salgını verilerine göre, geride bıraktığımız 4 haftadan bu yana vakalarda ciddi bir düşü eğilimi gözleniyor. Sağlık Bakanlığının açıkladığı haftalık 100 binde vaka oranlarında meydana gelen ciddi düşüş, Isparta’nın yoğunluk haritasına da yansıdı
CİDDİ DÜŞÜŞ VAR
Hayat Eve Sığar uygulamasından erişilebilen Koronavirüs Yoğunluk Haritasına göre, Isparta’nın vaka yoğunluğunda oldukça büyük oranda bir düşüş söz konusu. Geride bıraktığımız Şubat ayının sonuna dek yüzde 100'den fazla artan Koronavirüs vakalarında son dört haftadan bu yana gözlemlenen düşüşle birlikte Isparta’da vaka yoğunluğu neredeyse bitti.
KIRMIZI RENK KALMADI
Isparta’nın Koronavirüs Yoğunluk Haritasına bakıldığında “düşük risk” anlamına gelen mavi ve yeşil renklerin baskın olmaya başladığı görülürken “çok yüksek riskli” anlamına gelen kırmızı rengin ise hiçbir ilçede kalmadığı görüldü.
GÜNDE KAÇ VAKA?
Öte yandan, Bakan Koca’nın açıkladığı ve yaklaşık 2 hafta geriden gelen rakamlar Isparta’nın nüfusuna göre oranlandığı zaman kentimizde bir haftada ortalama 386 yeni vaka çıktı. Bu da Isparta’da ’de günde ortalama 55 yeni vaka tespit edildiği manasına geliyor.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °