Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da Sıcaklar 36 Dereceyi Aştı, Vatandaşlar; Çözümü Bunda Buldu!

Isparta’da Sıcaklar 36 Dereceyi Aştı, Vatandaşlar; Çözümü Bunda Buldu!

ISPARTA 29.08.2021 14:44:00 0
Isparta’da Sıcaklar 36 Dereceyi Aştı, Vatandaşlar; 
Çözümü 
Bunda 
Buldu!
Isparta’da 36 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşlar gölgelik alanlarda serinlemeye çalışırken, çocuklar ise su ile oynayarak serinliyor.
 
SICAKTAN BUNALAN VATANDAŞLAR
KENDİNİ GÖLGELİK ALANLARA ATTI
Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Isparta’da, sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu Isparta’nın da içinde bulunduğu 75 il için sıcak hava uyarısı yayınladı. Sarı kodla yapılan uyarıda hava sıcaklıkların 6 derece yükseleceği belirtilerek 11.00 ile 16.00 saatleri arasına dikkat çekildi.
ÇOCUKLAR
ÇEŞMELERLE SERİNLİYOR…
Gün ortasında kentte termometreler 36 - 37 dereceyi aşınca vatandaşlar kendilerini gölge alanlara attı. Bazı vatandaşlar çöl sıcaklığını andıran hava nedeniyle ağaç gölgelerinde uyuyarak zaman geçirdi. Sıcaktan bunalan çocuklar ise serinlemek için yer yolu denedi.
AŞIRI SICAKLAR NEDENİYLE
CADDELER VE SOKAKLAR BOŞALDI
Türkiye'yi hafta sonu etkisi altına alan Basra Alçak Basıncı etkisiyle, Isparta’da termometreler güneş altında 37 dereceyi gösterdi. Çok sayıda vatandaşın yayla ve deniz bölgelerine gitmeleri, kalanların ise evlerinden çıkmamaları nedeniyle normalde işlek olan cadde ve bulvarlar, hayalet kenti andırdı. Ağaç gölgesi altında vakit geçiren Ahmet Yılmaz; “Bu, sıcak değil, bu başka bir şey. Adeta yanıyoruz, kavruluyoruz" dedi.
Basra Alçak Basıncı'nın etkisiyle tüm yurtta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Isparta'da sıcaklık 37 derece ölçüldü. Güneş altındaki termometreler ise 38 dereceyi gösterdi. Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle çok sayıda vatandaş yayla ve deniz bölgelerine giderken, pek çoğu da evlerinden çıkmamayı tercih etti. Kentin en işlek caddelerinden Hükümet ve Mimar Sinan Caddesindeki araç ve yaya trafiği azalınca, bölge hayalet kente döndü. Dışarı çıkmak zorunla kalan vatandaşlar da park ve bahçelerde dinlenerek sıcaktan korunmaya çalıştı.
PARK VE BAHÇELERE HÜCUM ETTİLER
Öte yandan, başta Isparta’nın en merkezi yerlerinden birisi olan Valilik önündeki Atatürk Parkı’nda gününü güzel geçirmek isteyen vatandaşlar ise tentelerin, ağaçların ve kapalı cafe bölümünde oturmayı tercih ettikleri gözlendi.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °