Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da Mayıs Ayında Kötü Sürpriz! Gül ve Kiraz Bahçelerini Don Vurdu

Isparta’da Mayıs Ayında Kötü Sürpriz! Gül ve Kiraz Bahçelerini Don Vurdu

ISPARTA 24.05.2020 19:56:00 0
Isparta’da Mayıs Ayında Kötü Sürpriz! 
Gül ve Kiraz 
Bahçelerini 
Don Vurdu
Isparta’nın Davraz Dağı başta olmak üzere yüksek yerlerinde meydana gelen kar yağışı don tehlikesini de beraberinde getirdi. Don olayı, Gül ve Kiraz üreticilerini tedirgin etti.
 
Isparta’nın yüksek kesimlerinde bulunan ilçe ve yaylalarında önceki gece geç saatlerde başlayan kar yağışı gül kiraz bahçelerini beyaza bürüdü. İhracata yönelik kiraz üretiminin yapıldığı bölgede çiftçiler bayram sabahı karşılaştıkları karlı manzara ile şaşkınlık yaşadı.
YÜKSEK YERLERDEK KAR,
ALÇAKLARA DON OLAYI
Üretilen kirazların yüzde 90’ı başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerine gönderilen Uluborlu ilçesinde de yaşanan don olayı çiftçileri tedirgin etti. İlçede kiraz yetiştiriciliği yapan Mustafa Yorulmaz,  soğuk hava ve kar yağışının daha çok yüksek kesimleri etkilediğini ifade ederek, “Bayram sabahı bahçeye geldim, her taraf bembeyaz kar olmuş. Bahçelerde biraz zarar var. Ne olacağını şu anda bilmiyorum. Kirazlar üşümüş de olabilir üşümemişte olabilir onu zaman gösterecek ama şu anda kuru ayaz çok. Üşürse çiftçi geriye gider, herkes zararda olur. Çiftçiler sigorta yaptırmadıysa zararı daha çok görebilir. Yaklaşık 2 parmak kalınlığında kar vardı şu anda eridi” dedi.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °