Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta’da KURU AYAZ Yaşamı Olumsuz Etkiliyor; Güneşli Havada DONUYORUZ!

Isparta’da KURU AYAZ Yaşamı Olumsuz Etkiliyor; Güneşli Havada DONUYORUZ!

ISPARTA 20.03.2022 08:10:00 0
Isparta’da KURU AYAZ Yaşamı Olumsuz Etkiliyor; 
Güneşli 
Havada 
DONUYORUZ!
Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü Isparta’da, gündüz sıcaklığı da çok fazla değişmedi. Bu durum, güneşli hava olsa bile ayazdan dolayı vatandaşların donmasına neden oluyor.
 
Gece sıcaklığın sıfırın altında 6 derece, gündüz sıcaklığının ise 2 derece ölçüldüğü kentte ayaz nedeniyle vatandaşlar zorlanıyor. Şehirde soğuk havadan en çok soğuk hava – sıcak hava demeden ürünlerini satmaya çalışan sokak satıcıları etkileniyor.
“ÖZELLİKLE SABAH
SAATLERİNDE ÇOK SOĞUK OLUYOR”
Kaymakkapı Meydanında Simit satan Mehmet Görgülü, şehirde ayazın etkisini hissettirdiğini, özellikle sabah saatlerinde çok soğuk olduğunu söyledi.
“KAR YAĞSA HAVA
BUNDAN DAHA SICAK OLUR”
Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle sabah işe gelirken zorlandığını anlatan Görgülü; “Isparta’da bugünlerde havalar güneşli geçiyor. Kar yok, kuru ayaz var. Aslında kar yağsa hava yumuşayacak. İnşallah yağışlar olur. Sabah 7'de geliyorum ve çok soğuk oluyor, üşüyoruz” diyerek görüşlerini dile getirdi.
HAVALAR ISINMAYA
BAŞLAYACAK
Isparta’nın da bağlı bulunduğu Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü ise, sıcaklığın bugünden itibaren kademeli olarak 5-6 derece yükseleceğini belirtti. Olumsuz hava koşullarından etkilenen kuşlar ve sokak hayvanları da yiyecek bulmakta zorlanıyor.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °