Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da İki Yıldır Yapılamayan ‘Kurban İndirme’ Geleneği Sürecek; 400 Yıllık Gelenek

Isparta’da İki Yıldır Yapılamayan ‘Kurban İndirme’ Geleneği Sürecek; 400 Yıllık Gelenek

ISPARTA 7.07.2022 07:49:00 0
Isparta’da İki Yıldır Yapılamayan ‘Kurban İndirme’ Geleneği Sürecek;  
400 
Yıllık 
Gelenek
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta'da asırlardır devam ettirilen ve Koronavirüs pandemisi nedeniyle iki yıl ara verilen ‘Kurban İndirme" geleneğini bu yıl tekrar başlatacaklarını belirterek; “Tüm Isparta halkını 7 Temmuz Cuma günü Kurban İndirme Etkinliğimize bekliyorum” dedi.
 
Geçtiğimiz gün yapılan Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısında konu ile ilgili alarak bir açıklama yapan Başkan Başdeğirmen; “Kurban indirme merasimi bizim şehrimizler yaklaşık 400 yıldır yani asırlardır devam eden bir gelenektir. Ben de o mahallelerde büyüdüğüm için çocukluğumdan çok iyi bilirim. Hatırlarım o günleri.
“GELENEK, GÖRENEKLER TOPLUMUMUZ
İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR UNSURDUR”
Bu gelenek şehrimiz için çok önemlidir. Örf, adet, gelenek, görenek ve töreleri seven, kuvvetli olmasını isteyen bir kişiyim. Geleneğimize Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir süre ara verildi. 7 Temmuz Cuma günü itibariyle yeniden başlatmış olacağız. Bu geleneğimiz bundan sonra ara verilmeden yıllarca devam etsin. Edeceğine de inancımız tamdır. Çocuklarımız, torunlarımız da bundan haberdar olsun. Töreler, dualar önemlidir” dedi.
Başkan Başdeğirmen, tüm Isparta halkını 7 Temmuz Cuma günü saat 15.00’te Doğancı Mahallesinde Kurban İndirme Etkinliğine davet etti.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °