Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta’da İki Yıl Aradan Sonra; İlk Teravih Namazı Kılındı

Isparta’da İki Yıl Aradan Sonra; İlk Teravih Namazı Kılındı

ISPARTA 2.04.2022 07:48:00 0
Isparta’da İki Yıl Aradan Sonra; 
İlk Teravih 
Namazı
Kılındı
Isparta'da vatandaşlar Ramazan ayının başlamasıyla 2 yıl aranın ardından ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti.
 
Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar dün akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Ezanın okunması ile birlikte çok sayıda vatandaş, cami içerisinde ve dışında hazırlanan yerlerde ilk teravih namazını kıldı.
TERAVİH NAMAZINA VERİLEN
COVİD – 19 ARASI SONA ERDİ
İki yıl sonra teravih namazına çocuklarıyla gelen Mustafa Zeynel Öztürk; “Çok şükür yaklaşık iki yıldır camilerden, teravihlerden uzaktaydık, biraz buruk geçti. Artık hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Tekrar camilere hep beraber teravihimizi kılacağız. Hep beraber namazlarda buluşacağız inşallah. Gidemediğimiz günlerden ibret alarak gidebildiğimiz günlerin kıymetini biliriz. Biz de bu mübarek günde çocuklarımıza dinimizi, ibadetimizi öğretmek için hep beraber geldik. Herkesin Ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi.
“2 YIL ARADAN SONRA TERAVİH İÇİN
CAMİYE GELMEK MUTLULUK VERİCİ”
Ailesi ile beraber camiye namaza gelen Rıza Arslan da görüşlerini şöyle açıkladı; “Mutluyuz, pandemi malum dünyanın başına böyle bir bela oldu. Allah’ın izniyle bu Ramazan camilerimizdeyiz. İki seneden beri camilere gelemedik. Elhamdülillah Allahü Teala bu imkanı verdi işte ilk günden camileri doldurmaya çalışıyoruz. Allah izin verirse Ramazan ayımızı da sağlıklı sıhhatli şekilde geçirip bayrama kavuşmayı ümit ediyoruz" dedi.
NAMAZLARINI KILDILAR, DUA
EDİP KUR’ANI KERİM OKUDULAR
Teravih namazına gelen Sadullah Yılmazer de; “Çok mutluyuz. Gerçekten şu heyecan başka bir şey" ifadelerini kullandı. Akrabalarıyla birlikte camiye gelen Kadir Dallı ise, "Bu atmosferi insan hissediyor yani. Rabbim herkese inşallah hayırlısıyla Ramazan ayına girmeyi nasip etsin" diye konuştu. Kadınlar da namazlarını, caminin kendilerine ayrılan bölümünde eda etti.
Sonuç olarak; Isparta’da Ramazan coşkusunu yaşayan vatandaşlar, namazlarını kıldı, dua edip Kur'an-ı Kerim okudu.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °