Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’da Hava Kirliliği Azaldı

Isparta’da Hava Kirliliği Azaldı

ISPARTA 23.04.2020 19:09:00 0
Isparta’da
Hava 
Kirliliği 
Azaldı
Koronavirüsle Ispartalılar evde kaldı ve şehrin hava kirliliği de azaldı.
 
Isparta’da Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle alınan önlemler ve vatandaşların bu konudaki duyarlılığı şehrin hava kirliliğini yüzde 12 azalttı.
 
Dünya genelinde 2.5 milyon insana bulaşan Koronavirüs büyük yıkım yaratırken, diğer yandan insanların evde kalmasıyla hava kirliliğiyle boğuşan şehirlere adeta nefes aldırdı. Çin’in Wuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıkan Koronavirüsü kısa sürede yayılarak dünya çapında bir krize dönüştü. 2,5 milyon insana bulaşan virüs nedeniyle 175 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Salgının yarattığı bu yıkımın önüne geçmek için aralıksız mücadele verilirken, ülkeler önlem üzerine önlem alıyor. Sokağa çıkma ve seyahat yasaklarıyla beraber pek çok sektörde evden çalışma yönteminin uygulamaya konması, hava kirliliğiyle mücadele eden dünya şehirlerine adeta nefes aldırdı.
ISPARTA’NIN HAVASI TEMİZLENDİ
Vatandaşların Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında evde kalması, araç kullanımını büyük oranda düşürdü. İnsanların evde kalması havanın kalitesini iyileştirirken, kirliliğin azalmasını sağladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyelerin hava kalitesi ölçüm istasyonları verilerine göre, şehirlerde partikül madde (PM10) hava kirliliği yüzde 32 azaldı. Isparta’da yapılan ölçümlere göre, 1 Ocak-15 Mart tarihleri arasında bir metreküp havadaki partikül madde miktarı 72 mikrogram olarak ölçülürken, 16 Mart-15 Nisan tarihleri arasında bu miktar 61 mikrograma düştü.
 

Anahtar Kelimeler: ıspartadahavakirliliğiazaldı
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °