Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da bir ufuk tutulması var

Isparta’da bir ufuk tutulması var

SİYASET 4.04.2018 08:22:00 0
Isparta’da bir ufuk tutulması var
AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, ‘Isparta’da bir ufuk tutulması var’ diyerek önümüzdeki aylarda Isparta’nın geleceğine yön verecek bir proje hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Açıklamaları sırasında yerel seçimlere ilişkin de mesajlar veren AK Parti İl Başkanı Zabun, “Isparta’nın potansiyelini ortaya koyacak projelerin sağlıklı yürümesi için sadece merkez değil ilçe belediyeleri de dahil hepsinin AK Parti’li belediyeler olması gerekiyor” dedi.
 
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun kentin geleceği için, Isparta’nın hem potansiyeline hem de coğrafi ve sosyolojik şartlarına uygun projeler üretilmesi gerektiğini söyledi. AK Parti’nin kentin geleceğini belirlemek iş dünyası temsilcileri ile yaptığı toplantılara değinen İl Başkanı Zabun “toplantılarda gördük ki artık var olanın ötesinde çok parlak öneriler çıkmıyor. Şehirde bir ufuk tutulması var. Şehrin ufkunu açacak projeler ortaya koymamız gerekiyor. Bu konuda da hazırlıklarımız var” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun Isparta’nın gelecekte şuan çalıştığı sektörlerde çalışma yapamaması gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceğini söyleyerek “Isparta bölgesel anlamda önemli tatlı su kaynaklarını barındırıyor. Bu edenle bizim dışımızda bazı kararlarla ilaçlı tarım, atık üreten sanayi kollarını bırakmak zorunda kalabiliriz. Bunların alternatiflerini de bugünden oluşturmalıyız. Bu anlamda E-ticaret ve yazılım merkezi Isparta’nın büyük avantajları olan bir alan” dedi.
 
GELECEKTE İLAÇLI TARIM YAPILAMAYABİLİR
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun Isparta kelimesine tüm dünyanın kulak aşinalığı olduğu söyleyerek “dünyanın herhangi bir yerinde her hangi bir kişiye Isparta deseniz bir aşinalık vardır. Biz yeter ki bu kelimenin altını doğru bir şekilde doldurabilelim. Isparta doğru bakış açısı ile sadece Türkiye’de değil dünyada ses getirebilecek şehirlerden birisi yeter ki bunun önünü kesmeye çalışmasınlar” dedi.
Isparta’nın önemli tatlı su kaynakları üzerinde kurulduğunu belirten Osman Zabun “bugün su dünyanın en önemli konusu. Gelecekte tatlı su kaynaklarının yakınındaki yerleşim alanları ile ilgili çok daha sert yaptırım kararları alınabilir. Bugün Isparta’nın sektörel olarak geçim kaynağı olan ilaçlı tarım veya atık üreten sanayi kollarına bizim inisiyatifimiz dışında sınırlama getirilebilir” diye konuştu.
SÜRDÜRÜLEBİLİR ÖĞRENCİ İÇİN YAPISAL REFORMLAR YAPMALIYIZ
Isparta’nın öğrenci sayısının sürdürülebilir olması için önleler alınması gerektiğini bildiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun “günün ihtiyaçlarına uygun yapısal reformları planlamalıyız. Örneğin yurt yatırımları bunun için yapıldı. Biz yurt yatırımlarına ağırlık verirken apart işletmecilerinden şikayetler geldi. Fakat yapılan yurtlar SDÜ’nün öğrenci sayısının korunması için, ikinci üniversite için temellerin atılması anlamına geliyor. Bu noktada apart işletmecilerinin de geleceği açısından önemli. İkinci üniversiteyi de bizim gelecek vizyonumuza bağlı olarak planlamamız gerekli” şeklinde konuştu.
ISPARTA OLMADA ANTALYA’NIN TURİZMİ DE KALICI OLMAZ
Isparta’nın turizm açısından da ciddi bir potansiyeli olduğunu söyleyen Zabun, “bugün Isparta sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip. Bu nedenle çok büyük bir turizm potansiyeli var. Bizim bu potansiyeli değerlendirebilmemiz gerek. Ben yıllar önce Antalya turizminin kalıcı olması için Isparta’yı da değerlendirmesi gerektiğini söylemiştim. Turizm sadece birilerini otellere kapatıp yedirip, içirmek değildir” ifadelerini kullandı.
ISPARTA’NIN BÜTÜN BELEDİYELERİ AK PARTİLİ OLMALI
Isparta’nın gelişimi planlanırken girişimciye destek olacak, ufuk açacak yerel yönetimlerin olması gerektiğini söyleyen Zabun, “birçok şehirde gelişimin lokomotifi merkezi hükümetlerden ziyade yerel yönetimler. Hükümet zaten elindeki imkanları yurt genelinde dağıtıyor. Şehrin dinamiklerini harekete geçirecek ana unsur ise yerel yönetimler. Anlamsız işlerle şehrin dinamikleri harekete geçmez. 90 bin öğrenciye kafe kültürü dışında sunabileceğimiz bir şeyler olmalı. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi için sadece merkez değil tün ilçe belediyelerinin de AK Parti’li belediyeler olması gerekiyor” dedi.
UFUK AÇACAK PROJE HAZIRLANIYOR
Isparta’ya ufuk açacak bir proje hazırlıklarının olduğunu bildiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun “coğrafi anlamda dünyada sınırlar var olsa da, ekonomik anlamda sınırlar kalktı. Bugün e-ticaret yapan dev şirketlerin merkezi neresi, herkesin cebindeki akıllı telefonlar, evlerindeki bilgisayarlar. Bu noktada hızlı davranan, alt yapısını hızlı oluşturan yarışa 1-0 önde başlar. Şehir olarak bizim de bu noktada bir altyapı oluşturmamız lazım. Yazılımda aynı şekilde, hızla ilerleyen ve her gün gelişen bir sektör yazılımda teknik elemanların bir arada bulunduğu bir il olmak büyük avantaj” diye konuştu.
SONBAHARA AÇIKLANACAK
Isparta’nın e-ticaret ve yazılım merkezi noktasında mevcut potansiyeli değerlendirebileceğini bildiren Zabun, “bize bu sektörler için altyapı oluşturabilecek 90 bin üniversite öğrencisi var. Bunun yanında şehrin gençliği var. Biz bir çalışma ile onlara çalışabilecekleri bir ortam sunabiliriz. Projeye ilişkin 4-5 aydır devam eden bir çalışmamız var. Proje tamamlandığında lansmanı yapılacak ve Isparta’ya yeni bir ufuk açılacak” şeklinde konuştu. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °