Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta’da Alınan Tedbirler; İşe Yaradı

Isparta’da Alınan Tedbirler; İşe Yaradı

ISPARTA 7.05.2021 14:50:00 0
Isparta’da Alınan Tedbirler; 
İşe 
Yaradı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre vaka sayısı her geçen gün azalan Isparta’da alınan tedbirlerin işe yaradığı görülüyor. Zira, bir hafta önce vaka sayıları 351,35 olan Isparta’nın sonra 243,92’ye gerilemiş durumda.
 
Alınan tedbirlere harfiyen uyulmasının sonuçlarını gördüklerini ifade eden yetkililer, hedeflerinin vakaları üçte bir oranında düşürmek olduğunu söylediler.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı vaka sayılarının düştüğü iller arasında yer alan illerden biri olan Isparta’da alınan tedbirlere harfiyen uyulmasının sonuçlarını gördüklerini ifade eden yetkiliyer, hedeflerinin bu rakamı üçte bir oranında düşürmek olduğunu söylediler. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de 17 günlük tam kapanma uygulanan yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde Türkiye’de vaka sayısı düşen illerden birisi  Isparta oldu.
“ISPARTA HALKININ VE DENETİM
EKİPLERİNİN BAŞARISI”
Yetkililer, Isparta’da alınan tedbirlerin sonuç vermeye başlamasının ve durumu günlük olarak takip ettiklerini söylediler. Vaka sayılarının gözle görülür bir oranda düştüğünü belirten Yetkililer; “Alınan bu tedbirler diğer illerimizde de olduğu gibi Isparta’da da sonuç vermeye başladı. Isparta’daki düşüş zaten, rakamları günlük takip ettiğimiz için bildiğimiz düzeyde. Önemli bir düşüş kaydettik.
“SAKIN REHAVETE KAPILMAYALIM”
Bu Isparta halkının ve denetim ekiplerimizin başarısıdır diye düşünüyoruz. Ama şunun altını özellikle çizmek istiyoruz. Bu bizim rehavete kapılmamıza sebep olmamalı. Bizim vaka sayılarını şuandaki seviyelerden üçte birine çekmek gibi bir hedefimiz var. Biz düşünüyoruz ki en kısa sürede bu hedefe de ulaşacağız” dediler.
KAYMAKKAPI MEYDANI, M. SİNAN
VE CUMHURİYET CADDELERİ BOŞ KALDI
Öte yandan tam kapanma öncesi Mimar Sinan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, 6 Mart Caddesi ve Kaymakkapı Meydanı gibi Isparta’nın en işlek caddelerinde sessizlik hakimiyetini korurken kısıtlamadan muaf olanlar ve temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere dışarı çıkanlardan başka kimsenin olmaması Ispatalıların kurallara uyduğunu gösterdi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °