Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta CHP İl Örgütü’nden Cumhuriyet İçin; Atatürk AnıtınaÇelenk

Isparta CHP İl Örgütü’nden Cumhuriyet İçin; Atatürk Anıtına Çelenk

ISPARTA 28.10.2022 14:03:00 0
Isparta CHP İl Örgütü’nden Cumhuriyet İçin; Atatürk AnıtınaÇelenk

Isparta CHP İl Örgütü tarafından bugün Cumhuriyet’imizin 99. Yıldönümünü münasebetiyle Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında bir kutlama töreni düzenleyerek Atatürk Anıtına çelenk sundu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Örgütünün bugün saat 15.00’te Valilik önündeki törene; CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı ve Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Ali Balcı ve Yönetim Kurulu, Partinin Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.
BAŞKAN HALICI ATATÜRK
ANITINA ÇELENK SUNDU
Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından CHP İl Başkanı Yalım Halıcı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve tören sona erdi.
BAŞKAN HALICI; “CUMHURİYET
BAYRAMI’MIZ KUTLU OLSUN”
CHP Isparta İl Örgütü daha sonra toplu halde Kaymakkapı Meydanına geçerek Belediye İşhanı önünde Cumhuriyet Bayramı ile ilgili basın açıklaması yaptılar. Burada konu ile ilgili olarak konuşan İl Başkanı Yalım Halıcı şunları söyledi; “100. yılına bir adım kalan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti’nin verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu kurulan Cumhuriyet’imizin 99. Yıldönümünü Ulusça kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. ‘Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun!’
“EGEMENLİK KAYITSIZ
ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”
29 Ekim yorgun ve yoksul Anadolu Halkına çağdaş uygarlık yolunun açıldığı, hakimiyetin saraydan alınıp halka verildiği gündür. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!’ ilkesiyle perçinlediği Cumhuriyet’imizi Demokrasi ile taçlandırmak önümüzdeki en önemli görevimizdir. Çünkü bizler Atatürk İlke ve Devrimlerinin öncülüğünde bunu başaracak güce, özgüvene ve birikime sahibiz. Bizler çalıştıkça, ürettikçe, Atatürk’ün ülkemizi, Cumhuriyet’imizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine bir adım daha yaklaşacağız. Cumhuriyet; hanedan egemenliği yerine halk egemenliğinin, teokrasi yerine laikliğin, dikta rejimi yerine demokrasinin uygulanmasıdır. ‘Cumhuriyet Bilhassa Kimsesizlerin Kimsesidir!’
“CUMHURİYETİN TEMELİNDE DEMOKRATİK,
LAİK, SOSYAL HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞI VARDIR”
Ancak AKP iktidarı Cumhuriyet’in temel değerlerini tartışmaya açarak yasaları çiğnemekte, Atatürk İlke ve Devrimlerini yok saymaktadır! Ne acıdır ki, son olarak geçtiğimiz günlerde AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal daha da ileri giderek ‘Cumhuriyet bizim hitabımızı, alfabemizi, dilimizi, düşüncemizi yok etmiştir. Türkçe ile düşünce üretemiyoruz.’ diyecek kadar ileri gitmiştir. Kendisine söyleyeceğimiz tek şey ‘Yazıklar olsun!’dur. Ve unutulmasın ki; ‘Türk Milleti’nin dili Türkçe’dir. Türk Dili dünyanın en güzel, en zengin ve en kolay dilidir.’ demiştir Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Cumhuriyet’imizin temelinde, anayasamızda da vurgulanan Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti anlayışı vardır. Hukukun üstünlüğüne inanmış bizlerin Genel Başkanımızın öncülüğünde, Cumhuriyet’i Demokrasi ile taçlandırma mücadelesinin de meşru dayanağı budur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef; özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir. Oysa ülke ekonomisinin bugün içinde bulunduğu tablo Atatürk’ün uyarısının aksine üretmeyen, liyakatsız, savurgan, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlenmesinin sonucudur. Özellikle kadınlarımız ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz, bu ekonomi politikasının getirdiği ağır yükün altında eğilmektedirler. Bu bağlamda unutulmamalıdır ki; Martın sonunun getirdiği bahar, geniş bir mutabakata dayalı demokrasi mücadelesinin ilk neticesidir.
“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE”
Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Bu duygu ve inançla 99. Yaşını kutladığımız bu günde Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” dedi.


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °