Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta CHP’de; Seçim Günü

Isparta CHP’de; Seçim Günü

ISPARTA 16.02.2020 01:19:00 0
Isparta CHP’de; 
Seçim Günü
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanlığı için, Iyaşpark Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün gerçekleşecek olan kongrede dört aday kıyasıya yarışacak.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Örgütünde seçim süreci, bugün yapılacak olan il kongresi ile sona erecek.
MEVCUT BAŞKAN AHMET
KÜRKÇÜ ADAY OLMAYACAK
Bilindiği gibi, mevcut İl Başkanı Ahmet Kürkçü, aylar öncesinden bugün gerçekleştirilecek olan kongrede tekrar aday olmayacağını açıklamıştı.
KONGREDE 4 ADAY
BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK
Bugünkü kongrede, son dakikada farklı bir aday çıkmazsa veya bir değişiklik olmazsa Yalım Halıcı, İzzet Beydoğan, Zafer Sağlam ve Mustafa Arslan başkanlık için yarışacaklar. Partinin 213 delegesi, CHP Isparta İl Başkanını belirleyecek. Partinin yeni dönem il başkanı ve yönetimini belirleyecek kongre, 16 Şubat 2020 Pazar günü yani bugün Süleyman Demirel (Iyaşpark) Kongre ve Düğün Salonunda gerçekleştirilecek.
213 DELEGE OY KULLANACAK
Kongre saat 10.00’da başlayacak. Adayların ve partililerin konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçilecek. Merkez ilçede 99, diğer ilçelerde 114 olmak üzere tüm ilçe kongrelerinde seçilen 213 il delegesi yeni dönemde yönetimi belirlemek için sandık başına gidecek.
“KONGREMİZ CUMHURİYET
SEVDALILARININ KONGRESİ OLACAK”
Saat 17.00’de sandıklar kapanacak ve oy sayım işlemi yapılacak. Seçimlerde kongre gününün geldiğini ifade eden CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Pazar günü yani bugün şölen havasında bir kongre gerçekleştireceklerini kaydetti. Kavga değil kucaklaşma kültürünü hakim kılmak istediklerini belirten Başkan Kürkçü; kongrenin tüm Cumhuriyet sevdalılarının kongresi olacağını söyledi.
CHP’DE İL BAŞKANI ADAYLARI KİMDİR?
Yalım HALICI: Uzun yıllar örgütün çeşitli kademelerinde görev yaptı. Son olarak Milletvekilleri Ali Haydar Öner’in ve İrfan Bakır’ın Danışmanlığını yaptı.
İzzet BEYDOĞAN; Uzun yıllar partinin Ş. Karaağaç İlçe Başkanlığını yaptı. Partinin Milletvekili Aday Adayı oldu.
Zafer SAĞLAM; Mimarlar Odası Eski Başkanı. Partide çeşitli görevlerde bulundu.
Mustafa ARSLAN: Uzun yıllar partide çeşitli kademelerde görev aldı.

Anahtar Kelimeler: chpdeseçim ısparta
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °